Muş Protokolü Bayramlaştı

Muş Valiliği ev sahipliğinde arife gününde Kurban Bayramı dolayısıyla Muş Öğretmenevinde resmi bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

 

Kurban Bayramı dolayısıyla Muş Valiliği tarafından Muş Öğretmenevinde bayramlaşma programı düzenlendi. Bayramlaşma programında Muş Valisi Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK yetkilileri ve vatandaşların bayramlarını kutlalar.

 

Törende konuşan Vali İlker Gündüzöz, " Kıymetli Muşlu kardeşlerim, bugün burada mübarek Kurban Bayramını bir arada kutluyoruz. Bayram süresince alınmış olan bazı  tedbirler var. 24 saat esasına göre görev yapan başta Jandarmamız, polisimiz ve sağlık çalışanları olmak üzere pek çok birimimiz söz konusu. Bu kıymetli kardeşlerimize görevlerinde başarılar diliyorum. Bayram vesilesiyle  Şehit ailelerine, gazilerimize ve onların kıymetli ailelerine en derin sevgi ve saygılarımı iletiyorum.  Bir de yakınlarının bayramını kutlamak için uzun mesafe araba kullanan kıymetli kardeşlerimize de dikkatli araç kullanmalarını tavsiye ediyorum.   Ben her günümüzün bayram kıvamında mutluluk ve esenlik getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.  Bir süredir alelacele yapılan bayramlaşma hasebiyle bayramlaşma merasimini birkaç yıldır arefe günü  yapıyoruz. Şimdiden tüm Muşlu hemşerilerimizin kurban bayramını  kutluyorum. Bayramın bayram tadında geçmesi, bayram sevincimize gölge düşmemesi, yüreklerin yanmaması için; trafik ve sağlık kurallarına uyalım. Bunun hem kendimize ve sevdiklerimize hem de başkalarına karşı sorumluluğumuzun gereği olduğunu, bayramda sevdiklerimizin bizi beklediğini unutmayalım” dedi.

 

Tüm Muşluların bayramını kutlayan Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "Asıl bayram arefe günüdür.   Bugün milyonlarca hacı adayının hacı olduğu, dilleri, renkleri ve coğrafyaları farklı milyonlarca insanın aynı temenni ve dilekle arafatta yakarışta bulunduğu gündür. Bayramın sizlere, çocuklarınıza, ailelerinize güzellik ve bereket getirmesini, ilimize de huzur ve güven getirmesini diliyorum. Bu güven ve huzur tesisini sağlayan kolluk kuvvetlerine  teşekkür ederim. Bayramları hür bir şekilde kutlamamıza vesile olan şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı'nı da bu vesile ile kutluyorum. İnşallah hep beraber nice bayramlara ulaşırız" diye konuştu.

 

Törene ayrıca Muş Garnizon Komutanı Piyade Alpay Serhat Ulucan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mehmet Kasım Ermiş, vali yardımcılar ve kaymakamlar, siyasi parti temsilcileri ve kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.

 

Bayramlaşma programı çerçevesinde Muş protokolü tarafından Muş Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ziyaret edildi.


27.06.2023 19:14