Muş okul sporlarında büyük başarı: 41 Sıra yükseldi!

Muş'ta gerçekleştirilen 2023-2024 Okul Spor Faaliyetleri Değerlendirme ve 2024-2025 Sezonu Planlama Toplantısı'nda önemli başarılar paylaşıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta "Hem Sporda Hem Okulda Başarı" mottosuyla düzenlenen toplantıda, Muş’un okul sporlarında elde ettiği büyük çıkış vurgulandı.

 

 

 

 

Toplantıya katılan Vali Avni Çakır, geçen yıl Türkiye genelinde 80. sırada yer alan Muş'un, bu yıl yapılan çalışmalarla 39. sıraya yükseldiğini duyurdu. Vali Çakır, bu başarıda lisanslı sporcu sayısındaki artışın önemli bir rol oynadığını belirtti. Muş, bu alanda ülke birinciliğine ulaşarak büyük bir başarıya imza attı.

 

 

 

Vali Çakır, kentteki 105 bin öğrencinin potansiyeline dikkat çekerek, "Bu çocukların yeteneksiz olması mümkün değil. Yeteneksiz olan bizleriz; bu çocukları anlamada, onların elinden tutmada ve sporu sevdirmede yetersiz kaldık. Ancak bu durumu fark ettik ve çalışmalarımızı hızlandırarak başarıya ulaştık," şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Muş’un okul sporlarındaki bu yükselişinin gelecek yıllarda daha da ileriye taşınacağı belirtilirken, spor faaliyetlerine yönelik planlamaların artırılacağı vurgulandı.

 

 

SEVDA BALKAYA


17.10.2024 16:02