Muş Müftülüğü’nden “Filistin’e Karşı Duyarlı Olmak, Keyfiyet Değil Zarurettir” konferansı

Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Türkiye’nin Filistin Politikasının ele alındığı konferansta Muş Müftülüğünde görev yapan din görevlileriyle bir araya geldi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Rektör Danışmanı Özalper konuşmasında, tarihsel süreçte Filistin’de hakimiyet kuran devletlerden bahsederek, İslam devletleri döneminde Kudus’ün durumunu ele aldı. Son günlerde yaşanan insanlık dışı olaylara kayıtsız kalmayan Özalper, Türkiye’nin Kudüs politikasına da değindi. “Beklenen Sensin” sloganıyla mazlumların daima yanında olan ülkemizin üstlendiği bu vazifede herkesin üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, bu bağlamda din görevlilerine düşen görevin hassasiyetinden bahsederek, kamuoyunun Filistin meselesine daha duyarlı yaklaşabilmesi için din görevlilerinin toplumun hemen her kesimine rahat bir şekilde ulaşabilmeleri hasebiyle, kültürel kodlarda var olan adalet, merhamet, sevgi ve şefkat konularını muhakkak işlemeleri gerektiğine de vurgu yaptı.

 

Toplumda özellikle genç kesimde yaşanan yanlış algının da yine aynı hassasiyetle gençlere aktarılması gerektiğinin altını çizen Özalper, konuşmasını “camiler bu anlamda bizi birleştiren, bir arada tutan, gönüllerimizin birlik ve kardeşlikle dolduğu mekanlardır” diyerek sonlandırdı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 


17.12.2023 09:28