Muş Milletvekili Şimşekten taziye mesajı: Muş önemli bir büyüğünü kaybetti

Muş, siyasetin önde gelen isimlerinden biri olan Erkan Kemaloğlu'nun vefatıyla derin bir üzüntü yaşıyor. 

ALPARSLAN DİYARI-18., 20. ve 21. Dönem Muş Milletvekilliği yapan Kemaloğlu, bölge siyasetinde yıllarca halkın sevgisini kazanmış bir şahsiyetti. Vefatının ardından AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Kemaloğlu'nun kaybından duyduğu üzüntüyü dile getiren bir taziye mesajı yayımladı.

 

 

Şimşek mesajında, "TBMM 18., 20. ve 21. Dönem Muş Milletvekilliği yapan, memleket büyüğümüz, ilimizin emektar siyasetçilerinden, tüm Muşluların ağabeyi niteliğinde önemli bir şahsiyet olan Erkan Kemaloğlu’nun vefatı bizleri derin üzüntüye sevk etmiştir," ifadelerini kullandı. Kemaloğlu'nun Muş siyasetinde önemli bir rol oynadığını, halkın sevgisini ve saygısını kazanan bir lider olduğunu belirten Şimşek, onun çalışmaları ve cesur adımlarıyla akıllarda kalacağını vurguladı.

 

 

Erkan Kemaloğlu Kimdir?

 

1938 yılında Muş'un Bulanık ilçesinde doğan Erkan Kemaloğlu, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye Bölümü mezunudur. Kariyerinde Türkiye Kızılay Derneği Müfettişliği, Türkiye Odalar Birliği Personel Müdürü ve Genel Sekreter Yardımcılığı, Ulaştırma Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunmuştur. Ayrıca TBMM 18., 20. ve 21. Dönem Muş Milletvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı İdare Amirliği görevlerini de yürütmüştür.

 

Kemaloğlu, 2018 Türkiye genel seçimlerinde İYİ Parti'den Muş milletvekili adayı olmuş ancak seçimi kazanamamıştır. Evli ve bir çocuk babası olan Erkan Kemaloğlu, siyaset sahnesinde olduğu kadar, insanlara yaklaşımı ve samimiyetiyle de iz bırakan bir isim olarak hatırlanacaktır.

 

 

Erkan Kemaloğlu'nun vefatı, Muş halkı ve tüm sevenleri için büyük bir kayıp olarak görülüyor. Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz.

 

 



 


14.08.2024 21:17