Muş Malazgirt'in sevilen siması Maşe ! Bu bağ Leyla ile Mecnun’da yok

Malazgirt ilçesinde neredeyse herkesin tanıdığı ve sevdiği bir isim olan Maşe, 1 metrelik zinciriyle olan bağıyla dikkat çekiyor.

ALPARSLAN DİYARI- Kimseye zararı olmayan ve herkesin sevgisini kazanan Maşe'nin hayatı, Leyla ile Mecnun'un efsanevi aşk hikayesi kadar etkileyici.

 

SEVGİ VE SADAKATİN SEMBOLÜ

 

Malazgirt halkı tarafından çok sevilen Maşe, her gün sokaklarda görülüyor.bir uçunu dişine bir uçunu elinde olan 1 metrelik zinciri, onun yaşam tarzı olmuş. Maşe'nin özgürlüğü ve mutluluğu için sembolik bir anlam taşıyor. Zinciriyle olan bağı, onu daha da özel kılıyor.

 

HERKESİN GÖZDESİ

 

Maşe'nin Malazgirt'te bu kadar tanınmış ve sevilmiş olmasının nedeni sadece 1 metrelik zinciri değil. Onun sevimliliği, insanlara olan sevgisi ve zararsızlığı onu herkesin gözdesi haline getiriyor. Malazgirt sokaklarında dolaşırken, Maşe'yi gören herkes ona bir selam vermeden geçmiyor.

 

 

LEYLA İLE MECNUN'U ANDIRAN BAĞ

 

Maşe'nin zinciriyle olan bağı, Leyla ile Mecnun'un efsanevi aşk hikayesini andırıyor. Zincirin elinden birakmayan , Maşe'nin özgürlüğü ve sevgisi her yerde hissediliyor. Bu bağ, ona olan sevgiyi ve sadakati daha da pekiştiriyor.

 

Malazgirt'in sevgili siması Maşe, herkesin kalbinde özel bir yere sahip. 1 metrelik zinciriyle olan hikayesi aynı zamanda Malazgirt'in sembollerinden biri olduğunu gösteriyor. Herkesin sevgisini kazanan Maşe, Malazgirt'in sokaklarında varlığını hissettirmeye devam edecek.

 

HABER VEYSEL EŞİN


03.07.2024 08:07