Muş karanlıkta kaldı! İş yapamayan esnafı bu kez de elektrik kesintisi vurdu 

Muş’ta son zamanlarda dikkat çeken elektrik kesintileri vatandaşı ve esnafı rahatsız etmeye başladı. Esnaf iş yapamamaktan şikayet ederken, vatandaşlar da günlük ihtiyaçlarının aksadığını söyledi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta elektrik kesintilerinin artması vatandaşları ve esnafı tedirgin ediyor. Bu sabah yine elektrik kesintisi nedeniyle esnaf kepenkleri açamadı. Enflasyon nedeniyle işleri durgun olan esnaf bu kez de elektrik kesintilerinin mağduru oldu.

 

 

 

KESİNTİYE JENERATÖR ÖNLEMİ

 

Muş merkez esnafı kesintilere karşı yeni önlemler geliştirdi. Bazı işletme sahipleri, iş yerlerinde seyyar jeneratör kullanarak sorunu kısa vadeli çözmeye çalıştı. Ancak her esnaf jeneratöre sahip değil. Elektrik kesintilerinin fazla olmasından şikayetçi olan esnaf, sorunun çözülmesini istiyor. İş merkezlerinin karanlığa gömülmesi Alparslandiyari.com’un kadrajlarına da yansıdı. Esnafın kesinti nedeniyle iş yapamadığı görüldü.

 

 

 

 

Öte yandan vatandaşlar da artan kesintilerden şikayetçi. İl merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerdeki kesintiler de cabası. VEDAŞ’tan yapılan açıklamada ise “Planlı bakım onarım çalışmaları ve akıllı sayaçların değişiminden kaynaklı kesintilerin bir an önce telafi edilmesi için ekiplerimiz elinden geleni yapmaktadır” denildi.

 

Haber: Emrullah Özbey

 

 

 

 

 

 

 


10.08.2023 11:49