Muş jandarmadan silah ve mühimmat kaçakçılarına operasyon

Muş’ta jandarmanın silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik operasyonda çok sayıda silah ele geçirilirken, 18 şüpheli de gözaltına alındı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Jandarma Komutanlığınca, silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik çalışma başlatıldı. İl Jandarma Komutanlığınca, Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı Suçunu İşleyen Şahıslara Yönelik Yürütülen Çalışmalar Kapsamında; 5 Adet Kalaşnikov Piyade Tüfeği, 1 G1 Piyade Tüfeği, 15 Adet Tabanca, 9 Adet Ruhsatsız Av tüfeği, 13 Adet Kalaşnikov Piyade Tüfeği Şarjörü, 14 Adet Tabanca Şarjörü, 460 Adet Kalaşnikov Piyade Tüfeği Fişeği, 623 Adet Tabanca Fişeği, 3 Adet Kurusıkı Tabanca, 2 Adet Kama, 1 Adet Muşta ele geçirildi. 

 

 

 

 

Bahse konu olayda ele geçirilen malzemelere el konuldu. Olayla ilgili 18 şüpheli hakkında adli işlem yapılırken, 5 şüpheli ise mahkemedeki ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

 

 

Muş Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İl Jandarma Komutanlığı tarafından halkımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadele kapsamında operasyonlara kararlılıkla devam edilecek olup, duyarlı vatandaşlarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğüne her türlü ihbarları bildirmeleri emniyet ve asayişin sağlanması konusunda etkinliği artıracaktır.”

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

 

 

 

 


08.12.2023 13:39