Muş İYİ Parti'den zam tepkisi: Fatura dar gelirliye kesildi

İYİ Parti, son zamlara karşı 81 ilde basın toplantısı düzenleyerek yaşanan tabloya tepki gösterdi.

İYİ Parti Muş İl Başkanlığı, ülkede birçok kaleme gelen zamlara tepki göstermek için basın açıklaması düzenledi.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 'Millet için milletle beraber' anlayışıyla başlattığı mücadele ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Halis Saltık, “Kendi vatandaşını ezen, yoksullaştıran servet sahiplerinin servetini katlayan bu düzene karşı mücadelemiz devam edecektir” mesajı verdi.

 

Basın açıklamasının 81 vilayette eş zamanlı düzenlendiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Halis Saltık, “AKP iktidarının yanlış ekonomi programı ve politikaları sonrası millet olarak yeni bir zam dalgasıyla karşı karşıyayız. Uzun yıllar boyunca uygulanan hatalı politikalar sonucunda, seçim sürecinde atılan sloganlarla, popülist vaatlere karşı rasyonel bir zeminin varlığından söz edebilmek mümkün değil. Bunun yerine, bütün faturayı dar gelirliye kesen, vatandaşın cebindeki son kuruşa da el atan bir yoksullaştırma politikasının sert bir şekilde uygulandığı görülmektedir."

 

"Üstelik AKP iktidarı dar bir kesime bankacılık sistemi üzerinden kepçe ile rant dağıtırken, toplumun geniş kesimlerinden kaşıkla bu parayı toplamaktadır. Sabundan, kitaptan, çocuk bezinden ek vergi alınıyor ancak servetten elde edilen kazançtan vergi alınmamaktadır. Vatandaşa kemer sıkma tavsiye edilirken küçük, yandaş ve ranta dayanan bir kesimin zenginleşmesine hiçbir kemer sıkma politikası dayanmamaktadır. AKP iktidarının bu ülkeye zamlardan ve yoksulluktan başka verecek hiçbir şeyi kalmamıştır¨ diye konuştu.


Haber: Metin Bozkurt

 


20.07.2023 01:07