Muş ili ve ilçeleri Sancaktepe Derneği Başkanından yardımlaşma ve dayanışma vurgusu

Muş İli ve İlçeleri Sancaktepe Derneği Başkanı Kazım Yalın, derneğin yardımlaşma ve dayanışma faaliyetleri üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

 

ALPARSLAN DİYARI-Geleneksel akşam sohbetlerinde konuşan Yalın, yardımlaşma ve dayanışmanın toplumdaki yerini ve derneğin bu değerlere olan bağlılığını vurguladı.

 

Başkan Kazım Yalın, konuşmasında şunları ifade etti:

 

“Bugün burada, geleneksel akşam sohbetlerimizde yardımlaşma ve dayanışma konusunu ele almak, fikir alışverişinde bulunmak üzere toplandık. Dünden bugüne kadar önemini koruyan gelenek ve kültür değerlerimizi, hemşerilerimizle metropolde bir arada yaşamayı sağlamak en önemli temel değerlerimizden biridir.”

 

"YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİMİZİN TEMELİDİR"

 

Yardımlaşmanın, ihtiyaç duyanlara el uzatmak olduğunu belirten Yalın, dayanışmanın ise birlikte hareket ederek sorunları çözmek anlamına geldiğini söyledi. Yalın, “Bu kavramlar, derneğimizin sağlam temeller üzerine kurulması ve üyelerimizin mutlu bir şekilde bir arada yaşaması için oldukça önemlidir. Yardımlaşmanın ve dayanışmanın gücüne her zaman inanmışımdır. Birlikte hareket ettiğimizde daha güçlü oluruz,” dedi.

 

"HEMŞERİLERİMİZE DESTEK OLMAK EN BÜYÜK GÖREVİMİZDİR"

 

Kazım Yalın, özellikle Muş ve çevre ilçelerde yaşayan hemşerilerine yardımcı olmayı ve onların sorunlarına çözüm bulmayı derneğin en önemli görevlerinden biri olarak gördüğünü belirtti. Yalın, “Birbirimize yardım etmek için büyük bir olayın olmasını beklememize gerek yok. Günlük hayatta çevremizdeki insanlara yardımcı olabiliriz. Mesela, iş hayatımızın dışında bu sohbetler bizim için çok önemlidir,” ifadelerini kullandı.

 

 

"KÜÇÜK YARDIMLAR BÜYÜK MUTLULUKLAR GETİRİR"

 

Başkan Yalın, dayanışmanın toplumda adalet, huzur ve mutluluğun temeli olduğunu vurgulayarak, “Toplumun her kesimi için adaletli olmalıyız, kimseyi dışlamamalı ve herkesin ihtiyaçlarına duyarlı olmalıyız. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunu içselleştirerek daha güçlü, daha mutlu bir toplum oluşturabiliriz,” dedi.

 

Konuşmasını, yardımlaşma ve dayanışma ruhunun her zaman canlı tutulması gerektiğini belirterek sonlandıran Yalın, küçük bir yardımın bile büyük bir mutluluk getirebileceğini ifade etti.

 

Bu değerlerin yaşatılması ve yayılması adına dernek olarak çalışmalarına devam edeceklerini belirten Yalın, “Hep birlikte daha güzel sohbetlerimiz ve dayanışmamız olacaktır,” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


24.10.2024 12:47