Muş İl Hakem Kurulu’ndan aday hakem kursu 

Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde kurulan Hakem Akademisi, Muş’ta 1-7 Ocak tarihleri arasında Futbol Aday Hakem Kursu düzenlendi. 

ALPARSLAN DİYARI- www.tff.org resmi internet sitesi üzerinden alınan başvurulara Muş’ta 118 aday başvuruda bulunurken 34 aday hakem kursa katıldı. Aday hakem kurslarında süreç; yenilenen sunumların yer aldığı online içerik paylaşımı, mülakat, yüz yüze eğitim, online teorik sınav, saha uygulaması ve atletik performans testleri şeklinde yürütüldü. Online içerik paylaşımları ve teorik sınavlar TurkcellEduBiz platformu üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilerek kayıt altına alındı. 

 

 

 

 

Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde Hakem Akademisi birimi tarafından koordine edilen hakem kursu Pazartesinden, Perşembe’ye kadar olan kısmı TurccelEdubiz uygulaması üzerinden adaylar oyun kuralları ile ilgili videoları izledikten sonra, cuma günü İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Közcü ile İl Hakem Kurulu üyeleri tarafından adaylara mülakat yapıldı. 

 

 

 


Cumartesi günü Hakem Eğitimcisi, Diyarbakır Bölgesi Bölgesel Gözlemcisi Özkan Gündüz tarafından bir günlük yüz yüze eğitim yapıldıktan sonra, kursun son günü pazar günü ise saha uygulaması ve Cooper testi ile son buldu. 

 

 

 

 


Konuyla ilgili açıklama yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Şükrü Közü, “Kursumuza 118 kişi başvurdu. Eğitime 34 aday Hakem katıldı. 33 aday ise kursu başarılı bir şekilde tamamladı. Mülakat ve Yüz yüze kural eğitimlerimiz Muş Şoförler Odası konferans salonunda, Saha uygulamamız ve Cooper testi ise 1071 Spor Kompleksi Atletizm pistinde yapıldı. Muş İl Hakem Kurulu olarak kursumuzun organizesinde bize yardımcı olan ASKF Başkanımız sayın Kemal Türkan’a, Futbol İl temsilcimiz Aytaç Koyuncu’ya, Gençlik Spor il Müdürümüz sayın M. Arif Taşdemir’e, 1071 Spor Kompleksi Tesis Amiri Mert Başköylü’ye  teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 

 

 

 

 

 

 


08.01.2024 14:39