Muş İl Emniyet Müdürlüğü, üniversite kampüsünde öğrencileri bilgilendirdi

Muş İl Emniyet Müdürlüğü, Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerini uyuşturucu, terör ve siber suçlar konularında bilgilendirmek amacıyla özel bir etkinlik düzenledi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Emniyet Müdürlüğü birimleri, öğrencilere günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı bilinçlendirme sağlamak için Toplum Destek Polisleri, Narkotik ve Siber Suçlarla Mücadele ekipleriyle işbirliği yaptı. Etkinlik kapsamında öğrencilere, Toplum Destek Polisleri tarafından geliştirilen KADES (Kadına Yönelik Şiddet) uygulaması, Narkotik ekipleri tarafından hazırlanan Uyuma uygulaması ve Siber Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından yönetilen Siberay EGM sosyal medya hesapları tanıtıldı. Öğrencilere, olası tehlikeler konusunda bilgi sahibi olmaları için broşürler dağıtılarak detaylı bilgilendirmeler yapıldı.

 

 

 

 

‘EL ELE GÜVENLİ GELECEĞE’

 

Muş Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) İslami İlimler Fakültesi’nde ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ projesi kapsamında stant kurarak öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve NARKOTİK Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan stantta, öğrencilere dolandırıcılık, terör, siber suçlar, sosyal medya kullanımı, bağımlılık ve KADES hakkında bilgilendirme yapılarak çeşitli broşürler dağıtıldı.

 

 

 

 

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, bilgilendirme ve önleme faaliyetleri için stant kurulduğu belirtildi. ‘El Ele Güvenli Geleceğe’ projesi kapsamında Muş Emniyet Müdürlüğü olarak üniversitedeki öğrencilere yönelik stant kurulduğunun belirtildiği açıklamada, “Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve NARKOTİK Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak standımıza devam ediyoruz. Bugün standımızda üçüncü günümüz” denildi.

 

 

 

 

TERÖR ÖRGÜTLERİ TARAFINDAN ÇEŞİTLİ YOLLARLA KANDIRILMALARI ÖNLENİYOR

 

Şu ana kadar yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye ulaşıldığının vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi, “Özellikle Muş’a yeni gelen öğrencilerimize yönelik olarak yapmış olduğumuz bir projedir. Terör örgütleri ya da yasa dışı faaliyet gösteren gruplar öğrencilerimize yönelik olarak barınma, giyinme ve burs sağlama gibi yollarla onları kendilerine eleman temin etmeye çalışıyorlar. Bizim amacımız öğrencilerimizi bilgilendirerek onların özellikle devletten bu imkânlardan faydalanması ya da devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarından bu imkânlardan yararlanmalarını istiyoruz.”

 

 

 

 

TOPLUMUN DAHA GÜVENLİ BİR GELECEĞE DOĞRU İLERLEMESİNE KATKIDA BULUNUYORLAR

 

Öğrenciler, bu tür etkinliklerin kendilerini güvenli ve bilinçli hissetmelerine katkı sağladığını belirtirken, Muş İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gençleri bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini ve toplumun daha güvenli bir geleceğe doğru ilerlemesine katkıda bulunmayı sürdüreceklerini ifade ettiler.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 

 


16.10.2023 14:55