Muş HÜDA PAR, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için farkındalık etkinliği düzenlendi

HÜDA PAR Muş Gençlik Kolları, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için trafik ışıklarında "Hayatın her alanına Filistin gündemini taşıyoruz" sloganıyla etkinlik düzenledi.

ALPARSLAN DİYARI- HÜDA PAR Muş Gençlik Kolları tarafından İstasyon ve Cumhuriyet caddesindeki trafik ışıklarında Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için pankartlar açıldı.

 


HÜDA PAR İl Gençlik Kolları, Siyonist İsrail tarafından Gazze’de yapılan katliama dikkat çekmek için döviz ve pankartlı eylem yaptı. Gençler kent merkezinde yoğun olan Cumhuriyet Caddesi ile istasyon caddesi-karayolları kavşaklarda pankart ve döviz açarak Gazze’deki soykırıma dikkat çekmeye çalıştı. Gençler, kavşaklarda kırmızı ışık yandığı esnada duran araçların önüne geçerek yazılı dövizleri sürücülerin dikkatine sundu.  

 

 


Düzenledikleri etkinlik hakkında bilgilendirmede bulunan HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, 7 Ekim’den bu güne İl Teşkilatı olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

 

 

 

 

“GAZZE'DE YAŞANAN SOYKIRIM VE KATLİAMA DİKKAT ÇEKMEYE ÇALIŞTIK”

 

Çağlayan, “HÜDA PAR Muş İl Teşkilatı olarak Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek adına eylem ve etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Farklı etkinliklerle, basın açıklamalarıyla Gazze'de yaşanan soykırım ve katliama dikkat çekmeye çalıştık. Bu çalışmalarımız kapsamında erkeklere yönelik basın açıklaması ve yürüyüş, Gazeli annelere ses vermek adına kadınlara yönelik basın açıklaması ve yürüyüş, bilhassa Gazze'de katledilen Çocuklara dikkat çekmek ve onların sesine ses olmak adına çocuklarımıza yönelik basın açıklaması ve eylem gerçekleştirdik. Son olarak İl Gençlik Kolları teşkilatımızın yaptığı bir etkinlikle Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmeye çalıştık.” dedi. 

 

 

 

 

“EYLEMLERİMİZ DEVAM EDECEKTİR”

 

HÜDA PAR Muş İl Başkanı Çağlayan şöyle konuştu: “Hamdolsun ki yapılan her etkinlikte, halkımızda, Gazze ve Müslüman kardeşlerimize yönelik ciddi bir duyarlılık ve desteğin olduğunu gördük. Bugünden sonra da Gazze’deki katliam duruncaya, El Kassam Mücahitlerinin Siyonistlere karşı verdikleri mücadele zaferle sonuçlanıncaya kadar ilimizdeki tüm siyasi parti, STK ve halkımızla beraber bu eylemlerimiz devam edecektir. Bu programların tertip ve icra edilmesinde ciddi emek ve gayretleri olan İlimiz Sivil Toplum Kuruluşlarına ve Gazze’ye ses olan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.”

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 


14.11.2023 13:39