Muş hayvan pazarında 'Kurban' yoğunluğu

Muş’ta Kurban bayramına sayılı günler kala hayvan pazarında yoğunluk yaşanıyor.

 

Kurban bayramı öncesinde alışverişlerini sürdüren vatandaşlar, kurbanlık hayvan almak için Karasu Köprüsü yakınlarındaki Belediye hayvan pazarına akın etti. 

 

Pazarda havyan sahipleri ile sıkı pazarlık eden vatandaşlar, kurbanlıklarını araçlara yükleyip götürüyor. 

 

Satışların geçen yıla oranla çok yüksek olduğunu belirten besicilerden Maşallah Çağlayan, kurbanlıkları satışa çıkardığını ve Türkiye genelinde en ucuz hayvan Muş hayvan pazarında satıldığını söyledi.

 

Yaklaşık 750 kiloluk tosunu 72 bin liraya alıcı bulduğunu ifade eden Çağlayan, “bu hayvan büyük illerde olsa en azında 120 bin liraya alıcı bulma imkanı olacaktı “ diye konuştu 

 

Bitlis’ten pazara büyükbaş hayvan getirdiğini belirten Hakan Arıtürk, bir hayvan sattığını belirterek,  “Muş hayvan pazarına yeni geldim. Henüz bir büyükbaş hayvanımı satışa sundu. Bekliyorum. Hayvan çok pahalı olduğu için piyasa durgun ama bayram yaklaştıkça satışlarımız yoğunlaşır “dedi 

 

Hayvan satışı yapan Mustafa Erdoğan ise,” Türkiye’de en uzuz hayvan Muş Hayvan pazarında satıldığını belirterek, burada 135 bin liraya 80 kiloluk sattığımız hayvanı batıda 165 bin liraya satılıyor. Onun için çevre illerden buraya gelip ucuz kurbanlık hayvan alıyorlar” dedi.


22.06.2023 13:05