Muş fotoğraf sanatı derneği Muş’a uluslararası ödül kazandırdı

Muş’ta fotoğraf ve fotoğrafçılık sanatı denilince akla gelen tek isim olan Muş Fotoğraf Sanatı Derneği yine yanıltmadı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Uzun bir süre yerel faaliyetlerine ara vererek Uluslararası alanda çalışma ve projeler yürüten Muş Fotoğraf Sanatı Derneği dernek yapısını Uluslararası soluğu ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Bu kez Uluslararası yarışmanın adı Arbella 14. Uluslararası Fotoğraf Yarışması oldu.

 

İlimize bir başarı daha getiren Muş fotoğraf Sanatı Derneği başkanı Sezgin Hatipağaoğlu Arbella 14. Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında ödül alarak uluslararası bir başarıya daha imza attı.

 

598 fotoğraf sanatçısı ve 5157 eser arasından ‘Dünyada Barış’ konusunda fotoğrafı ödüle layık görüldü.

 

Daha öncede Hindistan ve Macaristan’da düzenlenen uluslararası yarışmalarda ödül alan Hatipağaoğlu göğsümüzü kabartarak ilimizi ve ülkemizi uluslararası arenada temsil ediyor.

 

 

Almış olduğu ödülün ardından duyduğu memnuniyeti dile getiren Muş Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Sezgin Hatipağaoğlu yaptığı açıklamada;

 

Ülkemizi uluslararası alanda temsi ederek almış olduğumuz ödül bizim için alışagelmiş olsa da memleketimiz adına böyle bir sonuç elde etmek güzel bir duygu. Yaklaşık 16 yıllık mazisi olan bu 16 yılda sayısız ödül ve başarılar elde eden Muş Fotoğraf Sanatı Derneğimiz çatısı altında yetişen yine sayısız fotoğraf sanatına gönül veren dernek üye, kursiyer ve gönüllü destekçilerimiz ülkemizin birçok ilinde faaliyetler yürütmekte olup ülkemizi uluslar arası alanlarda temsil etmeye devam etmektedirler. Bu da bizim için büyük bir onur ve başarı kaynağıdır. 

 

Bizim için Dünyanın bu günlerinde savaş ortamında mazlumların yok sayıldığı ve kimsesiz kalanlar adına alınan ‘Dünyada Barış’ konulu ödülü ayrı bir önem arz etmektedir. Bu vesiyle almış olduğumuz ödülü tüm ülkemize ve ilimize armağan ediyorum.

 

HABER SEVDA BALKAYA

 

 


19.08.2024 10:35