Muş esnafından Ankara’daki şenliğe katkı!

Yöresel ürünleri ve yemekleri yaygın hale gelen Muş artık bölgesel ve ulusal festivallere de katkı sağlıyor. Ankara’daki "Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği"ne Muşlu esnaftan destek geldi…

ALPARSLAN DİYARI- Başkentte "Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği" başladı. Yetiştirme Yurtları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneğince düzenlenen Yöresel Ürünler ve Yemek Şenliği'nin açılışı yapıldı.

 

MUŞ VE ÇEVRE İLLER KATKI SUNDU

 

Derneğin Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Süleymanoğlu, Altınpark Expo Center'da düzenlenen etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada, şenliğin Diyarbakır, Mardin, Van, Muş, Bitlis, Kahramanmaraş, Siirt'ten gelen esnafın katkısıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Bu şenlikle deprem bölgesinde yer alan esnafa da katkı sağlamayı amaçladıklarını anlatan Süleymanoğlu, Ankara'da böyle etkinliklerin sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Süleymanoğlu, şenliğe hafta sonu yoğun bir katılım beklediklerini söyleyerek, tüm Ankaralılara davette bulundu.

 

 

Yöresel lezzetlerin yer aldığı şenlik, pazar gününe kadar açık olacak.

 

MUŞ NAM YAPMAYA DEVAM EDİYOR

 

Öte yandan son yıllarda yeni yeni önem kazanan Muş gastronomisinin önümüzdeki yıllarda kebabından doğal lezzetlerine kadar birçok alanda ismini daha da yayması bekleniyor.

 

Haber: Sami Demir

Fotoğraf: AA

 

 

 

 


22.09.2024 03:17