Muş Emniyetinden yürekleri ısıtan proje: Çocuklar topluma kazandırılıyor…

Muş Emniyet Müdürlüğü yürek ısıtan büyük bir projeye imza attı. Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan proje kapsamında suça sürüklenen çocuklar topluma kazandırılıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada, Muş Emniyet Müdürlüğünce suça sürüklenen çocuklara yönelik olarak geçtiğimiz Eylül ayında proje başlatıldığı belirtildi.

 

 

 

Başlatılan proje kapsamında, çocukların belirlenmesi,  suçu işleme davranışlarının tespit edilmesi,  uzman incelemelerinin yapılarak ileriye dönük olarak suçun önüne geçilmesinin hedeflendiğinin ifade edildiği açıklamada,  “Proje kapsamında ilimizde suça sürüklendiği tespit edilen tüm çocuklarımıza ve ailelerine yönelik detaylı çalışmalara başlanmış olup, her bir ailenin ve çocuklarımızın fiziksel ve psikolojik tüm ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

 

 

 

 

ÇOCUKLARIN YÜZDE 50’SİNE ULAŞILDI

 

Proje başladıktan bu yana suça sürüklenen çocukların yüzde 50’sine ulaşıldığının belirtildiği açıklamada şunlar kaydedildi, “Proje başladığından bugüne kadar suça sürüklenen çocuklarımızın yaklaşık yüzde 50'sine ulaşılmış, çocuklarımız ve aileleriyle uzman psikologlar eşliğinde görüşülmüştür. İlk aşamada gıda ve kıyafet ihtiyacı bulunan ailelerimizin bu ihtiyaçları Türk Kızılayı ile birlikte karşılanmıştır. Proje sonu hedefleri olan, çocuklarımızın topluma normal bireyler olarak kazandırılmış ve ömür boyu meşru sınırlar içerisinde kalmalarına yönelik algılarının güçlendirilmiş olması ile birlikte suçu önlemeye ve toplumsal yaşama önemli katkıların sağlanacağı değerlendirilmektedir. Projenin ilk aşaması, tüm çocuklarımız ve aileleriyle görüşülecek ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yürütülecektir. Sonrasında suç davranışındaki değişimler de gözlemlenerek projenin ikinci aşaması kapsamında ailelerle devam görüşmeleri yapılacak ve ilave çalışmalar planlanacaktır.”

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 


24.10.2023 12:30