Muş Devlet Hastanesinde doktor olmadığı için vatandaşlar hastalanmaktan korkuyor!

Muş Devlet Hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısından dolayı vatandaşlar hastalanmaktan korktuklarını söyledi. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden, yetkililerden doktor sıkıntısının giderilmesini istedi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı yaşanıyor. Bazı vatandaşlar çareyi çevre illere gitmekte bulurken, bazı vatandaşlar da yaşadıkları sıkıntıyı sosyal medya hesapları üzerinden gündeme taşıyor.

 

GECEYİ HASTANEDE  GEÇİRİYORLAR

 

Yaklaşık 406 bin nüfuslu Muş’ta vatandaşlar, doktor olmadığı için hastaneye gidemiyor, çevre illerdeki hastanelerin yolunu tutuyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden günler sonrasına randevu verilirken, hastalar ne yapacaklarını bilemiyor. Kimi vatandaşlar ise hastane koridorlarında geceden bekleyerek, sabah için muayene fişi almaya çalışıyor

 

HASTANDE TEK KADIN DOĞUM UZMANI VAR!

 

Muş’ta doğum oranının fazla olmasına rağmen, edinilen bilgiye göre, hastanede bir kadın doğum uzmanı bulunuyor. Kadın Doğum uzmanına gidemeyen hamile kadınlar, çareyi çevre illere gitmekte buluyor. Bazı bölümlerde de tek doktor olması nedeniyle ve doktorun izne ayrılması gerekçe gösterilerek, randevular aylar sonrasına veriliyor. Vatandaşlar, internet üzerinden şikâyetlerini bildirseler de hâlâ çözüm bulunamadığını ifade etti.

 

“RANDEVU ALAMIYORUM”

 

Yetkili merciler nezdinde şikâyetleri konusunda sonuç alamayan vatandaşlar, şikâyetlerini sosyal medya mecraları üzerinden dile getirmeye başladı. Sosyal medya üzerinden yapılan şikâyetler şöyle;


Rojin isminde bir kadın randevu bulamadığını ifade ederek, şunları yazdı: "İlaç almak için psikiyatri bölümüne gittim. Bana üç buçukta fiş verebileceklerini söylediler, saat dörde geldi. Sekreter tanıdıklarını aradan kaynatıp bana hala haber bekliyorum diyor. Bir tane doktor tek var, onca hastaya bakan böyle bir sorumsuzluk kabul edilemez. 3 saat bekledikten sonra geri çıktım. İlaçlarım bitti, randevu da alamıyorum. Hayatımda böyle bir saçmalık görmedim."

 

Haber: Kader Akçil

 


02.08.2023 17:00