Muş Devlet Hastanesi’nde uyuşturucu ile mücadele eğitimi gerçekleştirildi

Muş Devlet Hastanesi’nde, hastane yöneticileri ve sağlık personeline yönelik ’En İyi Narkotik Polisi Anne’ ve Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu ’Uyuma’ projeleri kapsamında önemli bir eğitim düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI – Muş Devlet Hastanesi’nde, hastane yöneticileri ve sağlık personeline yönelik önemli eğitim, Muş Devlet Hastanesi Müdürü Kutbettin Kurtuluş’un öncülüğünde gerçekleştirildi.

 

 

 

Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından hastane konferans salonunda düzenlenen eğitimde, sağlık çalışanlarına uyuşturucuyla mücadelenin önemi anlatıldı. Sunumda, annelerin çocuklarını en iyi tanıyan ve takip eden kişiler olduğuna dikkat çekilerek, uyuşturucu ile mücadelede annelere düşen büyük görevler vurgulandı.

 

 

 

ANNELERİN ROLÜ VE 'UYUMA' APLİKASYONU

 

 

Eğitimde, annelerin uyuşturucu bağımlılığıyla mücadeledeki kritik rolü üzerinde duruldu. Annelerin, çocuklarını yakından takip ederek tehlikeleri fark etmeleri ve bu süreçte narkotik birimlerine destek olmaları gerektiği belirtildi. Ayrıca, 'Uyuma' uygulamasının kullanımı hakkında da bilgi verildi. Vatandaşların, uyuşturucuyla mücadelede aktif rol oynamasına olanak sağlayan uygulama sayesinde şüpheli durumlar narkotik ekiplerine hızlı bir şekilde bildirilebilecek.

 

 

Eğitimin sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı ve sağlık personelinin uyuşturucuyla mücadelenin önemini daha iyi anlaması sağlandı.

 

 

Muş Devlet Hastanesi Müdürü Kutbettin Kurtuluş, bu anlamlı eğitim için Muş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik ekiplerine teşekkür ederek, “Sağlık personelimizin böyle önemli bir konuda bilinçlendirilmesi, uyuşturucuyla mücadelede etkili adımlar atmamızı sağlayacak. Emeği geçen tüm emniyet mensuplarına teşekkür ederim” dedi.

 

 

HABER TUNCAY ÇANGA


16.10.2024 14:21