Muş Cumhuriyet Başsavcılığı Tarafından Ağaç Dikme Etkinliği: Çevre Bilincini Artırdı

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "5 Haziran Dünya Çevre Günü" kapsamında ağaç dikme etkinliği düzenlendi.

 

Muş Cumhuriyet Başsavcılığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü vesilesiyle çevre dostu bir etkinliğe imza attı.

 

Donatım köyündeki bir ilkokul bahçesinde düzenlenen etkinliğe, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar liderliğinde savcılar, hakimler ve öğrenciler katıldı.

 

Etkinlik kapsamında, doğanın korunması ve çevre bilincinin artırılması amacıyla fidan dikme faaliyeti gerçekleştirildi. Katılımcılar, öğrencilerle birlikte toprakla buluşan fidanları dikerken, çevre ve doğa konusunda farkındalık oluşturmayı hedeflediler.

 

 

Öğrencilere hediyeler dağıtan Kantar, gazetecilere, çocukların eğitimine ve çevre bilincine katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Çocuklarla fidan diktiklerini ifade eden Kantar, şöyle konuştu: "Gelecek nesillere temiz bir çevre, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin vazifesi. Çocuklarımızı bu bilinçle yetiştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bugün çocuklarımıza bu farkındalığı aşılayabilmek için buradayız. Minik ellerin diktiği fidanlarla çocuklarımız da büyüyecekler. Fidanlarımız havamızın temizliğine, oksijenimizin kalitesinin artmasına katkı sağlarken, çocuklarımız da yetişkin birer birey olarak devletimize, milletimize, vatanımıza katkı sağlayacaklar. Biz buna inanıyoruz."

 

 

Etkinliğine, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Karlı, Muş Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Arslan, hakim ve savcılar ile birim amirleri katıldı.

 

Etkinlik, katılımcılar arasında olumlu geri bildirimler alırken, çevre bilincinin artırılması ve doğanın korunmasına yönelik farkındalığın artmasına katkı sağladı.

 

AA

 

 


05.06.2024 18:14