Muş Belediyesi ile vatandaş arasındaki gerilim: Kanaat önderi araya girdi!

Muş'un Hürriyet Mahallesi'nde, imar ve yıkım çalışmaları sırasında Muş Belediyesi ile vatandaşlar arasında yaşanan gerilim, Badıkan Aşireti kanaat önderi Zabit Eker'in devreye girmesiyle sona erdi.

ALPARSLAN DİYARI- Belediye yetkilileri ile site sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık, tarafların geri adım atmaması üzerine daha da tırmandı. Olay yerine polis ve zabıta ekipleri hazır bulunurken, mahalle sakinlerinin çağrısıyla bölgeye gelen kanaat önderi Zabit Eker, her iki tarafın da saygı duyduğu bir isim olarak devreye girdi. Eker’in arabuluculuk çabaları sonucunda taraflar gerilimi büyütmeden uzlaşmaya vardı.

 

 

 

Belediye ile site sahipleri arasında, işgal edilen alanın geri çekilmesi talebine karşılık, belediye tarafından o noktaya yeni bir duvar yapılması sözü verilerek anlaşma sağlandı. Bu çözüm, olayların daha fazla büyümesini önledi.

 

 

 

Kanaat önderi Zabit Eker, "Bu memleket herkesin gönül rahatlığıyla yaşayabileceği güzellikte ve büyüklükte bir yer. Hizmet ve beklentiler konusunda olası gerilimlerin önüne geçmek hepimizin vazifesidir. Belediye ile vatandaşlar arasında yaşanan bu olayın tatsız bir şekilde sonuçlanmaması için araya girdik ve sağ olsunlar, taraflar bizi kırmayıp anlaşmaya vardılar" dedi.

 

 

 

 

 

SEVDA BALKAYA
 


30.09.2024 18:43