Muş Alparslan Üniversitesi TBMYO öğrencileri Sektörle güç birliği için adım atıyor

Muş Alparslan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve İnşaat Bölümü öğrencileri, sanayi sektörüne yönelik önemli bir adım atarak Muş Organize Sanayi Bölgesini ziyaret ederek, sektörle güç birliği için adımlar atıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (TBMYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Şevgin ve İnşaat Bölümü öğrencileri, sanayi sektörüne yönelik önemli bir adım atarak Muş Organize Sanayi Bölgesini (OSB) ziyaret etti. Ziyarette, öğrencilere sektörel bilgiler sunmanın yanı sıra iş dünyasıyla iş birliği olanaklarını artırmak adına verimli görüşmelere sahne olduğu bildirildi. 

 

 

 

 

Ziyaret kapsamında Muş Plastik Fabrikası sahibi girişimci iş insanı Masum Özdemir'le gerçekleştirilen görüşmede, OSB bünyesinde faaliyet gösteren kuruluşlar ile üniversite öğrencilerini bir araya getirme potansiyelini taşıyor. İş insanı Özdemir, öğrencilere plastik fabrikası işleyişi hakkında bilgi verdi ve Güneş Enerji Sistemleri (GES) konusunda sektörel perspektiflerini paylaştı.

 

 

 

 

Ziyaret sırasında iş adamı Özdemir’e öğrencilere yönelik yapılan bilgilendirmelerden dolayı teşekkür eden TBMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Şevgin, "Sanayi ve eğitim arasındaki iş birliği için önemli bir adım olarak gördüğümüz sektörel ziyaretleri belirli aralıklarla devam ettireceğiz. Bu tür ziyaretler, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatlarına sahip olmalarına katkıda bulunurken aynı zamanda iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun mezunlar yetiştirmenin de bir yoludur. GES konusundaki bilgilendirmeler, öğrencilere yenilenebilir enerji alanında da önemli bir perspektif sunacaktır. Muş Alparslan Üniversitesinin üniversite-sanayi iş birliği kapsamındaki faaliyetlerini geliştirmeye devam etmesi, bu alanda başarılarını sürdürmesi ve öğrencilerin gelecekteki kariyerlerine olumlu bir katkıda bulunmasını temenni ediyor, misafirperverliğinden dolayı Sayın Masum Özdemir’e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

 

 

 

 

Ziyaret, öğrenciler tarafından firma yetkililerine yöneltilen soruların cevaplanması ve toplu fotoğraf çekimlerinin ardından sona erdi.

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 

 

 


19.10.2023 16:17