Muş Alparslan Üniversitesi, kalite süreci kapsamında iyileştirme çalışması yapıyor

Muş Alparslan Üniversitesi’nden kalite süreci kapsamında iyileştirme çalışması yapıldı. Yapılan toplantıda, üniversitenin kalite süreçleri ve yapılması gerekenler üzerine görüş alışverişi yapıldı ve yol haritası belirlendi. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN), Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından eğitim-öğretim, araştırma faaliyetleri ve idari hizmetlerinin kalite düzeylerini ulusal ve uluslararası kalite standartlarına göre değerlendirilmeye tabi tutuldu.

 

 

 

 

MAUN Kaliteden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda MAUN Kalite Komisyonu Başkanı olan Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Sağır, Kalite Koordinatör Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Abdülmecit Yıldırım, Dr. Öğretim Üyesi Vedat Almalı ve kalite ofisi görevlileri Emine Orhan ve Sultan Ateş ile kalite süreçlerinin değerlendirilmesi konulu toplantıda bir araya geldi.

 

 

 


Toplantıda, üniversitenin kalite süreçleri ve yapılması gerekenler üzerine görüş alışverişi yapıldı ve yol haritası belirlendi. Daha sonra daire başkanlıkları, fakülte, yüksekokullar, meslek yüksekokulları ve koordinatörlükler ile MAUN süreç yönetimi el kitabının hazırlanması ve kalite süreçlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi için toplantılar düzenlendi.

 

 

 

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, "Bu sürecin sadece kalite koordinatörlüğüne ait olmadığını, üniversitenin her biriminin katkısıyla iş ve işlemlerin belirlenmesi ve süreç yönetimi el kitabının oluşturulmasının önemli olduğunu" vurguladı.

 

 

 

 

Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Selçuk Sağır, süreç yönetimi el kitabı hazırlık aşamaları hakkında detaylı bilgi vererek birimlerin hazırlayacağı başlıklar ve içerikler konusunda pratik önerilerde bulundu.

 

 

Toplantının sonunda, katılımcıların soruları ve önerileri dinlendi. Tüm paydaşlar, süreç yönetimi el kitabının 30 Kasım 2023 tarihine kadar tamamlanması konusunda mutabık kaldı.

 

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Alican, "Tarihyazımı Çalıştayı”na katıldı


HABER: KADER AKÇİL

 

 


07.11.2023 18:40