Muhtarlıkta aday olmak için binlerce başvuru

Yerel seçimlere günler kala muhtar enflasyonu yaşanıyor. Türkiye'de 50 bin kişi muhtar seçilecek olsa da 750 bin aday var. Talebin artmasının en büyük nedenleri ise silah ruhsatı, ödenek ve sosyal güvence...

 

ALPARSLAN DİYARI- Yerel seçimde son viraja girildi. 31 Mart'a günler kala, ülke genelinde muhtar seçilebilmek için 750 bin kişi yarışıyor.

Adaylar bu kadar çok olunca vatandaşlar da "Muhtar olmanın avantajı nedir?" sorusunu sıklıkla soruyor. Dijitalleşmenin hayatımızın her alanında olduğu şu günlerde, vatandaşlar çoğu işlerini online bir şekilde halledebiliyor; öyle ki çoğu kişi muhtarlık binasının yerini bile bilmiyor.

 

Muhtarlar cephesinde ise durum epey farklı. Mesleklerinin vatandaşlarla kamu kurumları arasında bir köprü görevi gördüğünü anlatan muhtarlar, "Muhtar, baba gibidir, her soruna koşar" düşüncesinde.

 

Muhtar olmanın avantajları arasında ise, 5 yıllık görevden sonra daimi silah taşıma ruhsatı, sosyal güvenlik ve asgari ücret kadar bir ödenek yer alıyor. Vatandaşlardan bazıları ise muhtarların menfaat için bu mesleği yürütmek istedikleri görüşünde.

 

"HABER MERKEZİ"

 

 


28.03.2024 10:25