Muhtar Caminin İnşaatını Bitirmek İçin Süs Halısı Satıyor

Muhtar Caminin İnşaatını Bitirmek İçin Süs Halısı Satıyor

Malazgirt Danışmendgazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran, mahallesinde yaptığı projeleriyle meslektaşlarına örnek oluyor.

Malazgirt ilçesinin en büyük Mahallelerinden biri olan Danışmendgazi Mahallesine hayırseverlerin desteği ile yaptırdığı Muhtarlık binası ve Cami ile adından söz ettiren Muhtar Hasan Başaran, yaptırdığı caminin inşaatını bitirmek için tarihi Malazgirt halıları bastırtarak satışa çıkardı.

Tarihi Malazgirt resimleri desenli halılarını bastırıp satışa çıkaran ve gelirlerinin tümünü cami inşaatında kullanacağı belirten Muhtar Başaran, mahalle sakinlerine söz verdik biran önce cami inşaatımızı bitirmek için canla başla çabalıyoruz dedi.

Muhtar Başaran,” tarihi Malazgirt ilçemizin simge resimlerini süs halılarına bastırdık. Bu halılarımızı ilçe halkımıza ve ilçemiz dışında batıda yaşayan değerli işadamlarımıza satmayı düşünüyoruz. Buradan gelen gelirleri cami inşaatımızda kullanacağız. Cami inşaatımızın taziye evi kısmı ve minaresi kaba inşaatı bitti. Şimdi ibadethane bölümü dediğimiz ikinci kat çalışmalarına başladık. Bu camimizin inşaatına bir nebzede olsa katkı sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti sağlıyoruz. Allah yardımcı olan herkesten razı olsun.”dedi.

 

 


23.11.2020 16:39