Muhtar Başaran Mahalleliye Çalışmalarını anlattı  

Muhtar Başaran Mahalleliye Çalışmalarını anlattı  

Malazgirt Danışmendgazi Mahalle Muhtarı Hasan Başaran, göreve geldiği üçbuçuk yıl içinde yaptığı çalışmalar hakkında mahalle halkıyla Danışmendgazi Mahalle Muhtarlık binası önünde bilgilendirme toplantısı yaptı. 

Muhtar Hasan Başaran, esnaflık yaptığı dönemde dahil yılardır gerek sosyal medya üzerinden iş adamları ve dernekler ile iletişime geçerek sayısız tekerlekli sandalye getirerek ilçedeki ihtiyaç sahibi engelli bireylere dağıtması ile tanınıyor. 

Muhtar Başaran göreve geldiği üçbuçuk yıl içinde bir muhtarlık binasını hizmete soktu. Ayrıca bu süre içerinde hayırsever iş adamları ve hayırsever vatandaşların yardımları ile bir cami inşaatını da bitirmek üzere. 

Muhtarlık bahçesinde düzenlediği geniş katılımlı mahalleli toplantısında üçbuçuk yıllık hizmeti boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Muhtar Başaran,” ben 2019 yılında ben bu mahalleye sizlerin oylarıyla muhtar oldum. Allah hepinizden razı oldum. Bende bunun hakkını vermek için elimden geleni yapmaya çalıştım. Sizler de cami yapmak için izin istedim. Sizlerde bana bu izni verdiniz. Sonrasında cami inşaatına başladım. Bana dediniz; sen bu mahallenin muhtarısın, seçildin, biz sana yetkiyi veriyoruz. Vallahide ben bu camiye başlarken bir torba kireci cebimden alarak getirmişim. Asla bütçemizde para yoktu. Ben büyük bir yükün altına girerek bu caminin inşaatına başladım. Ne için sadece Allah rızası için. “dedi. 

‘Mahalleli kendisine rahat ulaşsın diye muhtarlık Binası Yaptı’ 

Muhtar Başaran,” İlk yaptığımız iş Muhtarlık binası, oda sizler bana daha rahat ulaşasınız diye yaptım.Ben aldığım muhtarlık maaşının hakkını size verecem.3 bin seçmenim var, bin 300 tane oyumuz var. 500 adette hane var. Benim sizlere karşı bir hatam olmuşa sizlerden özür diliyorum. Ben çok şanslı bir insanım çükü beni bu mahalleye muhtar seçtiniz teşekkür ederim.”dedi. 

Muhtar Başaran toplantı sonrası mahalleli ile hatıra fotoğrafı çekerek, mahalle halkını tek tek teşekkür ederek kapıda uğurladı. 

Haber Stajyer Gazeteci Leyla Çallar


09.08.2022 17:37