Müdür Taşdemir üniversiteli gençlerle buluştu: ÜNİDES'i anlattı

Muş Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, Muş Alparslan Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Gençlerle Buluşma Projesi’ kapsamında öğrenci toplulukları ile bir araya geldi.

ALPARSLAN DİYARI- Üniversitenin Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, öğrenci topluluklarının başkanları ve üyeleri ile buluşan Taşdemir, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gençlere yönelik çalışmalarını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

Etkinliğe Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, öğretim görevlileri ve üniversitenin 63 öğrenci topluluğunun üyeleri katıldı.

 

 

GENÇLİK MERKEZLERİ VE ÜNİDES PROGRAMI TANITILDI

 

Müdür Taşdemir, konuşmasında Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün gençler için yaptığı hizmetlere değinerek, öğrencilere yönelik birçok etkinlik ve kursun Gençlik Merkezleri, Genç Ofis ve yurtlarda düzenlendiğini belirtti. Yurtlarda öğrencilere nezih bir ortam sunan kitap kafelerden, boş vakitlerin değerlendirildiği çeşitli kurslara kadar geniş bir yelpazede imkan sağlandığını vurguladı.

 

Taşdemir ayrıca, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve üniversite öğrenci toplulukları için büyük bir fırsat sunan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) hakkında da bilgi verdi. Bu programla, gençlik merkezleri ve Genç Ofislerin daha etkin ve verimli kullanılmasının sağlanacağını belirterek, gençlerin ihtiyaçlarına yönelik projelerin destekleneceğini açıkladı.

 

 

ÜNİDES PROGRAMI’NIN DETAYLARI

 

Taşdemir, ÜNİDES’in kapsamını anlatarak, yerel projelerde 20 bin TL – 50 bin TL, ulusal projelerde ise 50 bin TL – 100 bin TL’ye kadar ayni destek sağlanacağını belirtti. 2024-2025 yılı ÜNİDES programı kapsamında bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, spor ve sağlıklı yaşam, kişisel ve sosyal gelişim gibi birçok farklı alanda destek verileceğini ifade etti. Proje sürelerinin en fazla 5 hafta olacağını, sürelere uymayan başvuruların değerlendirmeye alınmayacağını vurguladı.

 

Etkinliğin sonunda öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Müdür Taşdemir, gençlerle buluşmanın kendisini mutlu ettiğini ve Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak gençlerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

 

 

 

HABER TUNCAY ÇANGA

FOTO: MUŞ GENÇLİK SPOR


19.10.2024 15:51