Milyonlarca genç çiftin gözü kulağı bu haberdeydi: Yeni evleneceklere 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi için tarih belli oldu

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni evlenecek çiftler için 2023 seçim vaatlerinde verdiği 'faizsiz evlilik kredisi' hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

ALPARSLAN DİYARI-Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, faizsiz evlilik kredisine dair kulis bilgisi aktardı.

 

Evlenmeyi bekleyen milyonlarca çiftin gözü faizsiz verilmesi beklenen evlilik kredisine çevrilmişti. Seçim öncesi açıklanan devlet destekleri arasında yer alan çalışmada yeni evleneceklere özel detaylar düşünüleceği söylenmişti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz. Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir."

 

EVLİLLİK KREDİSİ İÇİN TARİH NETLEŞTİ

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel talimatı ile seçim vaadi olarak bakanlık bünyelerinde özel proje olarak hazırlanmaya başlayan evlilik kredisine dair flaş bir haber geldi.

 

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AKP’nin yeni seçim vaatlerini duyurdu.

 

TBMM açıldıktan sonra seçim vaatlerinin duyurulacağını belirten Haskoloğlu'nun açıklaması şu şekilde:

 

"Yeni evleneceklere 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi

 

Üniversite öğrencilerinin 1 defaya mahsus vergisiz telefon ve bilgisayar almasını sağlayacak uygulama gibi

 

AK Parti’nin Seçim vaatleri, TBMM’nin 1 Ekim’de açılması sonrası gündeme gelecek.

 

Konuştuğum kaynaklar bu vaatlerin gerçekleştirileceğini söylediler."

 

150 BİN LİRA 48 AY VADE FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNE KİMLER BAŞVURABİLİR?

 

Evlilik kredisine kimlerin başvurup başvuramayacağı ve şartların ne olacağının ise ilerleyen günlerde netleşmesi bekleniyor.

 

HABER MERKEZİ

 


19.08.2023 19:34