Milletvekili Şimşek’ten 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı

AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında muhtarların görevlerine ve toplumdaki önemli rollerine vurgu yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Muhtarların halk ile devlet arasındaki köprü olduğunu belirten Şimşek, muhtarların özellikle vatandaşların devlete ulaşmasında ilk başvurulan kişi olduğunu ifade etti.

 

Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Muhtarlık, vatandaşın sorunlarını ve taleplerini devlete iletebildiği ilk noktadır. Muhtarlarımız, sorumluluk bölgelerinde yalnızca idari görevlerle sınırlı kalmamakta, aynı zamanda ihtiyaç sahibi vatandaşların maddi ve manevi sorunlarının çözülmesinde de etkin rol oynamaktadırlar. Özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan bireylerin devletin imkanlarından yararlandırılması sürecinde büyük bir sorumluluk üstleniyorlar.”

 

Muhtarların görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirdiğini belirten Şimşek, yerel yönetimlerdeki rollerinin önemine dikkat çekti. “Muhtarlarımız, bulundukları mahalle ve köylerde devletin temsilcisi olarak vatandaşların dertlerine çare üretmeye çalışıyor. Onların taleplerini ilgili makamlara ileterek sorunların çözümü için çaba gösteriyorlar. Bu bağlamda, muhtarlarımız halkın sesi ve devletin elidir” dedi.

 

Muhtarların toplumsal barış ve huzurun sağlanmasındaki katkılarının da altını çizen Şimşek, “Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, kendilerine başarılı görevler diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

 

HABER MERKEZİ


19.10.2024 10:40