Milletvekili Şimşek, Kaymakam Demirer ve Başkan Altın’dan Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’a Ziyaret

Milletvekili Şimşek, Kaymakam Demirer ve Başkan Altın’dan Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy’a Ziyaret

Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkanı Cengiz Altın ve Hasköy Belediye Başkanı Hikmet Karayel, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek Muş ve ilçelerinin turizm alanında gelişmesi için hazırlanan projelerin sunumları gerçekleştirdi.

Toplantının önemli konularından Tarihi Malazgirt ilçesindeki tarihi alanların ve kale surlarının restorasyonları hakkında birtakım görüşmeler yapıldı.

Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, Tarihi Malazgirt ilçesinde yapılacak ve devam eden Projeler ve Sultan Alparslan askerleri ve savaş alanı tespiti kazı çalışmalarının yanı sıra ilçenin tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili Bakan Ersoy ve bakanlık yetkililerine geniş bir bilgilendirmede bulundular.

Malazgirt Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer ve Belediye Başkanı Cengiz Altın, görüşme sonrası yaptığı değerlendirmede verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek 'Kültür ve Turizm Bakanımız Ersoy ve bakanlık yetkilileri ile görüşerek Tarihi Malazgirt ilçesinde yapılacak ve devam eden Projeler ve Sultan Alparslan askerleri ve savaş alanı tespiti kazı çalışmalarının yanı sıra ilçenin tarihi ve kültürel değerleri ile ilgili projeler hakkında sunum yaptık. İlgi ve destekleri için Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkürlerimiz sunarız.”dediler.


31.05.2022 12:01