Milletvekili Arzen’den Malazgirt’e özel beste

Müzisyen ve AK Parti İstanbul milletvekili Yücel Arzen, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümüne ithafen "Malazgirt Zaferi" isimli esere söz yazıp, beste yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümüne ithafen ‘Malazgirt Zaferi’ isimli esere söz yazıp, beste yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Müzisyen Yücel Arzen, "Burası bin yıldır mazlumlara sığınak olmuş yerin adıdır"Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümüne ithafen ‘Malazgirt Zaferi’ isimli esere söz yazıp, beste yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Müzisyen Yücel Arzen: "Burası bin yıldır mazlumlara sığınak olmuş yerin adıdır"

 

 

HERKES O BAYRAĞIN ALTINDA TOPLANDI
 
Arzen ve Kazak sanatçı Gülcan Korganbegova, birlikte seslendirdikleri esere ve Malazgirt Zaferi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Malazgirt Zaferi'nin Anadolu'nun Türk ve İslam yurdu haline dönüşünün simgesel bir işareti olduğuna dikkati çeken Arzen, "Alparslan açtığı bayrakla bu toprakların Müslümanlarını birleştirdi. Tarihçiler çok daha iyi bilir. O gün Alparslan'ın açtığı Liva-ül Hamd Sancağının bütün bir Müslüman coğrafyasını birleştirdiğini biz biliyoruz. Kürtler, Araplar, Farsiler herkes o bayrağın altında toplandı. Küffara karşı, 'Biz artık burada biriz, yan yanayız ve burası artık Müslüman yurdudur.' dedikleri tarihtir 1071." ifadelerini kullandı.

 

 

(HABER MERKEZİ)

 

 


28.08.2023 15:19