14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri'nin ardından birçok ilde sandıklara itiraz geldi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız da Muş'ta 'şaibeli' olduğu gerekçesiyle Merkez ilçesindeki sonuçlara itiraz etti.
İtirazda, Merkez ilçesine ait 117 Sandık Kurulu’na ait seçim torbalarının ilçe seçim kuruluna teslimi aşamasında yaşanan durumlar örnek gösterilirken açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Seçim torbalarının ilçe seçim kuruluna intikali sırasında partili üyelerimiz araçlara alınmamıştır. Seçim kurulu civarında nerden geldiği belli olmayan kişilerce ağzı açık seçim torbaları dış müdahalelere açık, kimliği belirsiz kişilerce ilçe seçim kuruluna teslim edilmiş olup, bu durum seçimin neticesine etki etmiştir.
Buna ilişkin olarak:
Muş ilinde 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerde oy torbalarının ilçe seçim kurulu başkanlığına intikali esnasında, yasaya aykırı bir şekilde ağızları mühürsüz olarak kimliği belirsiz kişilerce taşındığına dair video ve fotoğraflar mevcuttur.
Ekteki sunulan video ve fotoğraflarda herhangi numaraları tespit edilememekle birlikte güvenlik ve kolluk gücü olmadan bir cadde üzerinde seçim torbalarının gelişigüzel taşındığı görülmektedir. Her bir seçim torbasının geç bir vakitte ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edildiği göz önüne alındığında dış etkenlere maruz kaldığı aşikardır.
Adliye içerisinde de tespit ettiğimiz ağızları açık bir şekilde intikal eden mühürsüz oy torbalarının fotoğrafları avukatlar tarafından çekilmek ve bu konuda tutanak tutulmak istenmiş olsa da Muş İlçe seçim müdürü tarafından bu talebimiz reddedilmiş ve ağzı mühürsüz seçim torbalarının teslimi aşamasında fotoğraflarının çekilmesine izin verilmemiştir. Cıkan arbede de yalnızca çekilen bir fotoğraf eklenmiştir.
Muş ilinde her bir sandıktan çıkan oy sayılarının ortalaması göz önüne alındığında ortalama herbir sandıkta 300-350 arasında oy kullanıldığı aşıkardır. Dilekçemizde sunmuş olduğumuz videolar haricinde mobese görüntülerine erişim sağlandığı taktirde torba sayısının çok daha fazla olduğu, içindeki oy miktarları göz önünde bulundurulduğunda söz konusu usulsüzlüğün seçim sonuçlarını etkileyecek yeterlilikte olduğu ve bu sebeple seçimin İPTAL EDİLMESİ ve YENİLENMESİ gerektiğini yasal bir zorunluluk olduğu anlaşılacaktır"
Açıklamada ayrıca, "Bu konudaki şikayet ve itirazlarımız da İlçe seçim kurulunca hiçbir şekilde araştırılmamış olup, Muş ilinde Partimize verilen 31 bin 281 seçmenin vicdanlarında şüphe doğurmuştur" denildi.