Meteoroloji tek tek uyardı: Muş dahil O illere sağanak yağış, kar ve çığ geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan güncel hava tahmin raporuna göre, ülkenin geniş bir bölümünde sert kış koşullarının devam edeceği belirtiliyor. Meteoroloji, 15 il için sağanak yağışlar ve çığ tehlikesine karşı sarı kod uyarısı yaptı.

ALPARSLAN DİYARI-Meteoroloji'nin güncel raporuna göre, yurt genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ülkenin doğu bölgeleri ise kar yağışıyla mücadele ediyor. Meteoroloji tarafından 14 il için çığ, 1 il için ise sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte o iller...

 

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan 5 günlük güncel hava tahmin raporuna göre, Ege bölgesinde (Manisa hariç), Akdeniz'de, İç Anadolu'da (Çankırı, Sivas ve Kırıkkale hariç), Güneydoğu Anadolu'da (Mardin ve Siirt hariç) ve ayrıca Çorum, Tokat, Tunceli, Bingöl, Muş, Elazığ ve Malatya çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

 

Özellikle Antalya'nın doğu kesimleri ile Mersin'in batı ilçelerinde yağışların kuvvetli olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olması, aynı zamanda buzlanma ve don olaylarının da yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

 

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu bölgelerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu nedenle, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir.

 

SARI KOD ALARMI VERİLEN O İLLER...

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) sarı kodla uyardığı iller şu şekildedir: Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Mersin, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır.

 

Özellikle Mersin'de şiddetli sağanak yağışlar beklenirken, diğer illerde ise çığ tehlikesi bulunmaktadır. Vatandaşların bu duruma karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önemlidir. Meteoroloji uyarılarını dikkate alarak güvenliğinizi sağlamak için gereken adımları atmanız önemlidir.

 

"HABER MERKEZİ"


09.02.2024 08:50