Meteoroloji'den Muş için önemli uyarı!

Meteoroloji Müdürlüğü, yarın (Perşembe) Muş ve ilçelerinde kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Yağışlar sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

ALPARSLAN DİYARI- Metroloji Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda yağışların, 9:00 ile 18:00  saatleri arasında Muş’un yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada, yağışlar sırasında meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, buzlanma, don, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi. 

 

 

 

Meteoroloji müdürlüğü, Muş merkez, Hasköy, Korkut ve Varto’da yağışların özellikle 1200 metre üzeri rakımlı bölgelerde etkili olacağını ve zamanla yoğun kar yağışına dönüşebileceğini belirtti.

 

 

 

 

Meteoroloji genel müdürlüğü bu durumun sel, su baskını, buzlanma, ulaşımda aksamalar ve don gibi olumsuzluklara neden olabileceği uyarısında bulunuldu. Vatandaşların özellikle ulaşımda aksamalar ve tipi gibi olumsuzluklarla karşılaşmamak için dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye edildi.

 

 

 

 

 

KUVVETLİ VE YOĞUN YAĞIŞ UYARISI

 

 

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yağışların, kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak 1200 m üzeri rakımlı kesimi yerlerde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

 

 

"HABER. KADER AKÇİL"

 

 


20.03.2024 13:50