Meral Akşener’den dikkat çeken yerel seçim mesajı!

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

 

ALPARSLAN DİYARI- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu ve dikkat çeken ifadelere yer verdi.

 

Akşener’in konuşmasında öne çıkan mesajlar şu şekilde:

 

“Biliyorsunuz, yerel seçimler yaklaşıyor. Ama yereldeki sorunlar yerine; suni gündemler konuşuluyor. Siyasi partilerin, şehirlerimiz için ürettiği çözümler yerine; her gün ortaya atılan, yün yumakları tartışılıyor.

 

Projeler yerine, sözde kulisler; Vizyonlar yerine, dedikodular; Milletimizin, karşılanmayı bekleyen talepleri yerine; aritmetik hesapları yarıştırılıyor. İşte, siyasetin içine düşürüldüğü, bu çukurda biz, İYİ Parti olarak, rekabetimizi; milletimiz ve memleketimiz için, ortaya koyduğumuz; vizyonumuz, çözümlerimiz ve projelerimizle yapmaya; inatla ve ısrarla, devam ediyoruz.

 

“YAŞANABİLİR ŞEHİRLER, İNŞA EDECEĞİZ”

 

Nitekim, her hafta; farklı bir başlık üzerinden, milletimize sunduğumuz; İYİ Belediyecilik vizyonumuzu; bu hafta da; çok önemli bir konu üzerinden, anlatmaya devam edeceğiz. İşte bu tablo karşısında, biz, İYİ Parti olarak; İYİ Belediyecilik vizyonumuzla; milletimiz için, her şeyden önce; yaşanabilir şehirler, inşa edeceğiz.

 

Yetkiyi devraldığımız, tüm şehirlerimizde toplu taşımayı ön planda tutan; huzurlu, güvenli ve konforlu, seyahat imkanı sağlayan; Zaman kaybına, çevre ve gürültü kirliliğine, neden olmayan; Kalabalıklaşmanın getirdiği, artan taleple baş edebilen; Değişen şartlara, teknolojinin imkanlarını kullanarak, uyum sağlayan; adil, kapsayıcı ve erişilebilir ulaşım hizmetlerini hayata geçirmeye talibiz.

 

“SİSTEMLİ BİR SÜREÇ YÖNETİMİ YÜRÜTECEĞİZ”

 

Kazandığımız tüm şehirlerdeki, ulaşım hizmetlerini; sistemli bir süreç yönetimi anlayışıyla yürüteceğiz. Öncelikle; şehirlerimizin, mevcut ulaşım envanterini çıkartıp; kentsel hareketlilik ihtiyaçlarını, kent jeopolitiğini ve çevresel etki değerlendirmelerini, dikkate alan; ulaşım talep ve tahmin modelleri oluşturacağız. Bu modeller üzerinden; ulaşım hizmetlerini; kentsel genişlemeyi, nüfus artış eğilimini, ve imar planlarını, dikkate alan; bütüncül bir yaklaşımla tasarlayacağız.

 

Ayrıca yönettiğimiz belediyelerde ulaştırma konusunda, yetkinliği olmayan kişilerin; ulaşım hizmetlerinin yönetiminde, karar almasına, asla izin vermeyecek; bu görevler için; mesleki bilgiye sahip, donanımlı kadroları istihdam edeceğiz.

 

“ÜCRETSİZ ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”

 

Aziz milletim yetkiyi aldığımız şehirlerimizin tamamında; Ulaşım hizmetlerinin kalitesini; erişim, yaygınlık, zaman, konfor ve açısından, artıracak; toplu taşımayı, tüm hemşerilerimiz için, cazip hâle getireceğiz. Öğrenci, 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını ve gazilerin; toplu taşıma hizmetlerinden, faydalanmasında; ücret düzenlemesi yapacağız. Öğrencilerimize, günün belirli saatlerinde, ücretsiz ulaşım imkanı sağlayacağız.

 

Büyükşehirlerimizde metro ve hafif raylı taşıma ağlarını, genişletecek ve yaygınlaştıracağız. Belediye otobüslerinin, hizmet kalitesini ve sefer sayılarını artıracak; kapsama alanını da; kentin merkezinden, uzak noktalara doğru genişleteceğiz. Şehir içi ulaşım ağı ile; otogar, tren garı, havalimanı gibi, şehir dışı ulaşım merkezlerinin; birbiriyle entegrasyonunu sağlayacağız. Ayrıca denize kıyısı olan şehirlerimizde; coğrafi koşulların, imkân verdiği ölçüde; deniz yolu ulaşımını, yaygınlaştıracağız.

 

 

HABER MERKEZİ


06.12.2023 16:04