Menzil'de Tövbeler İptal Edildi

Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiği, tümünün yenilenmesi gerektiği söylenildi.

Menzil oluşumunun lideri Abdülbaki Erol’un 74 yaşında ölümünün ardından cemaatin 3’e bölündüğü ortaya çıktı. Erol’un üç oğluna ‘tövbe yetkisi’ verildiği ve üç ismin köydeki camilerde ayrı ayrı ‘irşat’ faaliyetleri sürdüreceği bildirildi. Ayrıca bugüne kadar ‘verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiği’ ve ‘tümünün yenilenmesi gerektiği’ dile getirilerek yeni ‘tövbe seansı’ gerçekleştirildi.

 

İstanbul’da özel bir hastanede ölen oluşumunun lideri 74 yaşındaki Abdülbaki Erol, Adıyaman’ın Kâhta ilçesine bağlı Menzil köyünde toprağa verildi. Menzil cemaatinin şeyhi Abdülbaki Erol’un ölümünün ardından cemaat 3’e bölündü. Tarikatta bugüne kadar ‘verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiği’ ve ‘tümünün yenilenmesi gerektiği’ dile getirilerek yeni ‘tövbe seansı’ yapıldı.

 

Cemaat 3'e Bölündü

 

Menzil'deki cenaze töreninin ardından köy merkezinde açıklama yapan Erol'un büyük oğlu Muhammed Mübarek, cemaatin 3'e bölündüğüne işaret etti.

 

Tövbe Ve Zikirler İptal Edildi

 

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre, tarikat lideri şeyhin oğlu Muhammed Mübarek konuşmasında, "Tövbe yetkisinin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide "irşat" faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı. Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Mübarek, bugüne kadar verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini ve tümünün yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

 

Tövbe Ettirme Seansı Gerçekleşti

 

Açıklamalarının ardından Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Erol’un üç oğlu, ayrı ayrı camilere gitti. Erol'un oğulları Muhammed Fettah, Muhammed Saki ve Muhammed Mübarek, camilerine gelen binlerce kişiye uzattıkları ipleri tutturarak "tövbe ettirme" seansı gerçekleştirdi.

 


14.07.2023 10:31