Meğer bu kadar kolaymış! Kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın basit yöntemleri

Kulağakaçan ve hamam böcekleri evlere girdiklerinde pek çok insana rahatsızlık verebiliyorlar. Bu nedenle söz konusu haşerelerden kurtulmanın yöntemleri de araştırılabiliyor.

AKPARSLAN DİYARI-Bu noktada kulağakaçan ve hamam böceklerinden kurtulmanın basit yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

 

Hamam böcekleri girdikleri evleri adeta istila edebiliyorlar. Ayrıca yavruladıklarında evin neredeyse her yerinde görülebiliyorlar. Bu nedenle evlerde rahatsızlık da oluşturabiliyorlar. Bunun yanı sıra akrebe benzeyen görüntüsü ile kulağakaçan böcekleri, kulaktan girebiliyorlar. Bu sebeple pek çok insanın tedirgin olmasına da neden olabiliyorlar. Bunun sonucunda ise, söz konusu haşerelerden kurtulmanın yöntemleri birçok kişi tarafından araştırılabiliyor. Ayrıca bazı yöntemler sayesinde o haşerelerden kurtulmak için meğer bu kadar kolaymış bile denilebilir.

 

Hamam böcekleri girdikleri evleri adeta istila edebiliyorlar. Ancak bazı basit yöntemlerle onlardan kurtulmak mümkün olabiliyor. İşte hamam böceklerinden kurtulabilmenin bazı basit yöntemleri şu şekilde;

Bir soğan rendelenir ve bir yemek kaşığı karbonatla karıştırılır. Akabinde haşerelerin gelebileceği noktalara sürülür. Bu sayede hamam böceklerinden kurtulabilmek mümkün olabilir.

 

Hamam böcekleri defne yaprağı ve limondan rahatsız olabilirler. Bu sebeple hamam böceklerinden kurtulabilmek için defne yaprağı ve limon tercih edilebilir.

 

Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak oldukça zorlayıcı olabilir. Bu nedenle bir uzmandan destek alınması da tavsiye edilir. Ancak bazı basit yöntemler de kulağakaçan böceklerini uzaklaştırabilmek için denenebilir. İşte söz konusu yöntemler şu şekilde;

 

Bir sprey şişeye ılık su doldurularak üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edilir.
Akabinde köpürene kadar hafif bir şekilde sallanır. Sonra evin rutubetli köşelerine, o haşerelerin görüldüğü ve görülebileceği yerele püskürtülür. Bu sayede kulağakaçan böceklerinden kurtulabilmek mümkün olabilir.


Kulağakaçan böceklerinden kurtulmak için ilaçlama yöntemi de tercih edilebilir. Bu noktada bir uzmandan destek alınması da gerekir.

 

Kulağakaçan böcekleri, hamam böcekleri ve diğer haşere türleri pek çok farklı sebepten dolayı evlere girebilirler. Ancak söz konusu sebeplerden bazıları şu şekilde;

 

Pis bulaşıklar ve çöpler haşerelerin evlere girmesine neden olabilir.

 

Dışarıdan gelen kolilerin içerisinde kulağakaçan böcekleri ve diğer haşere türleri evlere girebilirler.
Dışarıdan gelen kolilerin içerisinde kulağakaçan böcekleri ve diğer haşere türleri evlere girebilirler.

 

Ev düzenli bir şekilde havalandırılıp temizlenmezse, haşereler evlerden uzaklaştırılsa da tekrardan geri gelebilirler.
Evlerde bulunan çatlaklardan, kapılardan, camlardan ve borulardan gelebilirler.

 

HABER MERKEZİ 

 


29.08.2023 09:48