Mazgirtli eski Muş Milletvekili DEM Partili Gülistan Kılıç Koçyiğit Meclis kavgasında yaralandı

TBMM’de 16 Ağustos 2024 tarihinde gerçekleşen olağanüstü toplantıda, tansiyon bir kez daha yükseldi. Toplantıda eski Muş Milletvekili DEM Parti Kars Milletvekili ve Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, yaşanan şiddet olayları sonucu yaralandı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Meclis genel kurulunda, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulması çağrısı yapan konuşmalara karşı çıkan bazı AK Partili milletvekilleri, kürsüye yürüyerek yumruklu bir kavgaya sebep oldu.

 

Olaylar sırasında, kavgayı başlatan isim olarak gösterilen AK Parti Milletvekili Alpay Özalan’ın müdahalesiyle ortalık karıştı. Yaşanan arbedede Koçyiğit’in kaşı açıldı ve CHP’li Okan Konuralp de yaralandı.

 

Koçyiğit’e ilk müdahale Meclis’te CHP’li Murat Emir tarafından yapıldı ve ardından Meclis hastanesine kaldırıldı.Meclis genel kurulunda yerler, görevli personel tarafından temizlenen kan lekeleriyle doluydu.

 

DEM Parti yetkilileri, bu olayı "iktidarın baskıcı ve kadın düşmanı politikalarının" bir yansıması olarak değerlendirdi ve saldırının kadın iradesine ve siyasetine yönelik bir saldırı olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, bu tür zorbalıklara karşı her alanda mücadeleye devam edecekleri belirtildi.

 

Kavgayı yatıştırmak ve düzeni sağlamak için Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, oturuma 45 dakika ara verdi. Toplantının ardından taraflar arasında uzlaşma sağlanmış olsa da, meclis içindeki gerginlik gün boyunca devam etti.

 

HABER MERKEZİ

 

 


17.08.2024 07:48