Malazgirtli vatandaş yürümek istiyor: Hayırseverlere sesleniyor!

Elektrik çarpması sonucunda bir ayağını kaybeden ve bir eli işlevini yitiren Murat Kaya, o günden beri evinde yatalak olarak yaşamını sürdürüyor.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt ilçesine bağlı Karaali köyünde ikamet eden Murat Kaya, doktorların protez bacakla yeniden yürüyebileceği müjdesini vermesiyle umutları yeniden yeşerdi.

 

Murat Kaya, bu umut verici haberi alır almaz Van Yüzüncü Yıl Araştırma Merkezi'ne başvurdu. Orada yapılan değerlendirmeler sonucunda, Kaya'ya protez bacak takılmasının uygun olduğuna karar verildi.

 

 

Murat Kaya'nın yeniden yürüyebilmesi için gereken 150 bin TL'nin büyük bir kısmını karşılayacak maddi gücü olmadığından, bu konuda destek bekliyor. Yardımseverlerin ve yetkililerin desteğiyle, Kaya'nın hayatına yeniden sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi mümkün olabilir.

 

 

 

Protez bacak için firmalarla görüşen Kaya, 150 bin TL karşılığında protez bacak yapılabileceğini öğrendi.

 

 

 

150 bin TL karşılığında kısmen de olsa eski günlerine dönebileceği umuduyla yetkililere seslenen Murat Kaya, şu açıklamayı yaptı: "Devletimiz, rapor çıkarmam üzerine 150 binin yüzde 15’ini karşılıyor. Ancak geriye kalan parayı benim ödeme imkânım hiç yok. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen bana yardımcı olsunlar."

 

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


09.07.2024 13:05