Malazgirtli Pancar çiftçisi isyanda! Ödemeler ne zaman başlayacak?

Malazgirtli pancar üreticileri yaşanan aksaklıktan dolayı çileden çıktı.

ALPARSLAN DİYARI-Muş’un Malazgirt ilçesinde yaklaşık 500 şeker pancarı üreticisi yaşanan aksaklıktan dolayı şikâyetçi. 

 

Ağrı şeker fabrikasının kotasının yüzde 38-40 civarında Malazgirtli üreticileri tarafından karşılandığını belirten şeker pancarı üreticileri,” Ağrı Şeker Fabrikası’nın yaklaşık %40 oranındaki şeker pancarı ihtiyacını Malazgirtli Şeker Pancarı üreticileri karşılamaktadır. İlçemizde bulunan Şeker Pancarı ofisindeki alımlar yaşanan aksaklıklara, bantların bozulmasına ve alan olmamasına rağmen çok şükür Malazgirtli çiftçilerin yardımlaşarak tarlada kalan şeker pancarlarını teslim etmesinden sonra Malazgirtli çiftçinin şeker pancarının tamamı teslim edildi. 

 

 

'AĞRI ŞEKER FABRİKASI TÜM ŞEKER PANCARLARI TESLİM ALINMADAN ÖDEME YAPMAYACAK'

 

 

Ağrı şeker Fabrikasına ürettikleri şeker pancarını teslim eden çiftçiler Ağrı Şeker Fabrikasına çiftçinin tarlasında bulunan son şeker pancarının teslim tarihinden 30 gün sonra şeker pancarı üreticilerine ödemeleri yapmaktadır. Malazgirt’te bulunan çiftçiler yaşanan birçok zorluğa rağmen şeker pancarının %100’ünü geçtiğimiz günlerde teslim etti.

 

 


'AĞRILI ÇİFTÇİNİN TARLASINDA 4 BİN TON ŞEKER PANCARI KALDI'

 

 

Ağrıda bulunan ve Ağrı Şeker Fabrikasına teslim edilmek üzere kotası bulunan çiftçi tarladaki şeker pancarının tamamını teslim etmediği için Ağrı şeker Fabrikası ödeme tarihini açıklamıyor. Tarlasında yaklaşık 4 bin ton şeker pancarı bulunan ağrılı çiftçi yüzünden ödemelerin gecikeceğini dile getiren Malazgirtli çitçiler alparslandiyari.com’a ulaşarak yaşanan bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerden ödeme takviminin açıklanmasını talep ettiler.

 

 


'YÜZLERCE ÇİFTÇİ BİR ÇİFÇİYİ BEKLEMEK ZORUNDA DEĞİL'


Koca bir yıl boyunca gece gündüz demeden çalışan yüzlerce pancar üreticisi bir kişi yüzünden mağdur olmak ve ödenecek paralarının gecikmesini istemiyor.

 

 


"HABER: VEYSEL EŞİN"


16.01.2024 16:29