Malazgirtli hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

2024 yılı hacı adayları, Malazgirt İlçe Müftülüğü'nün önünde düzenlenen törenle, dualar ve gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Aileleriyle birlikte Malazgirt İlçe Müftülüğü'nün önünde toplanan hacı adayları, manevi bir atmosferde helalleşerek, kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktılar. Törene, İlçe Müftüsü Memet Hakkı Ayhan, din görevlileri, hacı adaylarının aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

DUALAR EŞLİĞİNDE UĞURLAMA

 

Tören, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. İlçe müftüsü tarafından yapılan konuşmada, hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulunuldu ve kutsal topraklarda yapılacak ibadetlerin önemi vurgulandı. Müftü, "Yüce Rabbimiz ibadetlerinizi kabul eylesin, sağ salim dönmenizi nasip etsin" diyerek hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi.

 

 

AİLELERLE HELALLEŞME

 

Hacı adayları, tören sırasında aileleriyle vedalaşarak helallik istedi. Duygusal anların yaşandığı bu vedalaşma esnasında gözyaşları dökülürken, aileler birbirlerine sarılarak destek oldular. Hacı adayları, manevi bir görev için yola çıkmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

 

 

KUTSAL YOLCULUK BAŞLADI

 

Dualar eşliğinde yapılan uğurlamanın ardından, hacı adayları otobüslere binerek kutsal topraklara doğru yola çıktılar. Aileleri, hacı adaylarını uğurlarken, dönüşte sağ salim kavuşmaları için dua ettiler.

 

Malazgirt İlçe Müftülüğü yetkilileri, hacı adaylarının güvenli ve huzurlu bir şekilde hac ibadetlerini yerine getirmeleri için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti.

 

YÜCE RABBİMİZ İBADETLERİNİ KABUL ETSİN

 

Malazgirt halkı, hacı adaylarının ibadetlerinin kabul edilmesi ve sağ salim dönmeleri için dualarını eksik etmedi. Hacı adaylarının kutsal topraklarda yapacakları ibadetlerin kabul olması temennisiyle uğurlama töreni sona erdi.

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


31.05.2024 12:25