Malazgirtli çiftçinin cebi para dolacak: Adaksu’da ekilen tohumun verimi şaşırttı!

Önümüzdeki yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alması beklenen kuraklık ve su sıkıntısı, Malazgirtli hububat üreticilerini alternatif yollar aramaya yöneltti.

 

ALPARSLAN DİYARI-Gıda konusunda sıkıntı yaşanacağını öngören Malazgirtli çiftçi Cevdet Uzundemir, soğuğa, kuraklığa ve hastalıklara dayanıklı Rusya’dan getirttiği Ekiz buğday tohumunu Adaksu köyündeki kendi tarlarında ekti.

 

 “BU DURUM ÇİFTÇİNİN CEBİNE DE YANSIYACAK”

 

 

Uzundemir,” Ekiz buğday tohumu Rus bilim insanları tarafından verim potansiyeli yüksek, kuraklık ve hastalıklara dirençli olarak geliştirilmiş bir tohumdur. Bu buğdayı öncelikle kendi tarlarımda denedim. Çok şükür çok güzel bir verim elde ettik.”dedi.

 

“ÜRETİMDE REKOR KIRDIK”

 

Uzundemir,” Kuru tarımda dönüm başına 700 kg verim aldık.50 dönüm tarlada 35 ton buğday verim aldık. Bu bir rekordur. Bu sene bu tonumu çiftçilerle buluşturacağız. Köylerimizde üretimle birlikte ülkemiz ve dünya tarımına büyük katkı sağlayacak.”dedi.

 

“İLÇEMİZDE SU KUYULARI KURUYOR”

 

Uzundemir,"Çünkü su kısıtlı bir ortamda yaşıyoruz ve gelecekte de bilim insanlarımızın öngörüleri gerçekten su konusunda ciddi sıkıntıların yaşanacağı hatta gelecekte savaşların da bu noktadan çıkabileceği söz konusu" diyorlar. Hal böyle olunca da biz üreticileri alternatif çözümler için kuraklığa dayanıklı tohumlar bulmaya itti. Bizde Rusya’dan getirdiğimiz bu tohum sayesinde ilk defa yüzümüz güldü.”dedi.

 

Haber İlhan Güvenir

 


15.08.2023 09:10