Malazgirtli çiftçiler dikkat! Son gün bugün 

TMO ofisinin Malazgirt organize sanayi bölgesinde gerçekleştirdiği buğday ve arpa alım işlemleri 28.09.2023 bugün bitiyor.

ALPARSLAN DİYARI-Muş Valiliği, Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Ziraat Odası ve Malazgirt İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesinde açılan Toprak Mahsulleri Ofisi bugün itibari ile alımların biteceğini açıkladı.

 

 

ELİNDE MAHSÜLÜ KALAN ÇİFTÇİ NE YAPACAK

 

Malazgirt Ziraat odası Başkanı Tahsin Kılıç’ın yaptığı açıklamaya göre 28.09.2023 Perşembe günü Malazgirt Toprak Mahsulleri Ofisinin alımlarının biteceğini açıkladı. Başkan Kılıç; Toprak Mahsulleri Ofisi TMO Malazgirt şubesi alımlarının bu gece itibari ile bitireceğini ve elinde mahsulleri kalan çiftçilerimizin alımlarının Bulanık Toprak Mahsulleri Ofisi TMO ofisi aracılığı ile Bulanıkta kabul edileceğini duyurdu.

 

 

MALAZGİRTLİ ÇİFTÇİLER BU DURUMDAN ŞİKÂYETÇİ

 

Bu durumdan dert yanan çiftçiler; Alımların başlamadan önce randevu sistemi ile alımların yapılacağını duyuran Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) randevu sisteminde tam anlamı ile mahsullerini teslim edebilecek bir randevu alamadıklarını söyledi. Çoğu çiftçi biçtikleri mahsulün bir kısmının ellerinde kaldığını söyleyerek bu sürenin uzatılmasını ve ellerinde kalan mahsullerini çok düşük fiyatlarla alan simsarlara vermek istemediklerini söylediler.

 


Haber: İlhan Güvenir


28.09.2023 00:30