Malazgirtli Çakar açıklama yaptı: Bankalar harekete geçti: Bunu yapanların limiti dondurulacak

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar'ın kredi kartlarına yönelik açıklamalarının ardından bankalardan flaş bir hamle geldi. İşte detaylar...

ALARSLAN DİYARI- 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yeni ekonomi yönetimi göreve geldi ve para politikalarında sıkılaşma adımları atarken, bankacılık işlemlerinde her türlü kredili ürün kullanımını sınırlayacak adımlar attı.

 

Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, kredili ürün kullanımı ve özellikle kredi kartlarına yönelik yeni sınırlandırmaların gelebileceği sinyalini verdi.

 

Çakar, gazetecilerle yaptığı görüşmede bankacılık sektörü ve ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu.

 

Çakar, önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda, alınacak önlemlerin taksit sayısı azaltma, limit kontrolü ya da faiz gibi araçları içerebileceğini belirtti.

 

MÜŞTERİLERE GÖNDERİLEN MESAJ PANİK YARATTI

 

Genellikle bankaların nakit avans ve kredi kullanım uyarılarının ekranlarda yer aldığı durumlarda, bu kez Garanti BBVA tarafından gönderilen kısa mesaj, tüm kullanıcılarda endişe yarattı. Gönderilen mesajda, "Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir." ifadeleri yer alıyor.

 

NAKİT AVANS KULLANIP FAİZE YATIRANLARIN KREDİ KARTLARI KAPATILACAK

 

Geçtiğimiz ay Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizlerinin artmaya devam etmesine rağmen, kredi kartı azami faiz oranlarını 3.11'e sabitledi.

 

"HABER MERKEZİ"

 


30.01.2024 10:20