Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıldönümü coşkuyla kutlanacak: Konser verecek ünlü sanatçı belli oldu

Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümü, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, büyük bir coşku ve gururla kutlanıyor.

ALPARSLAN DİYARI- Malazgirt’te 24, 25 ve 26 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle, tarihi zaferin ruhu bir kez daha canlandırılacak.

 

ETKİNLİKLER 24 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

 

24 Ağustos’ta başlayan etkinlikler, sabah saat 11.00’den akşam saat 20.00’ye kadar dolu dolu bir programla katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Oba alanında kurulan 16 geleneksel tematik çadırda, tarih ve kültürle iç içe etkinlikler gerçekleştiriliyor. Ayrıca Han Çadırı Etkinlik Sahnesi’nde, Konya Büyükşehir Belediyesi Sultan Alp Arslan Tiyatrosu, Arslanbey Sultantekkevi Konseri ve Jandarma Çelik Kanatlar Uçuş Gösterisi gibi birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek.

 

ÇOCUKLAR VE GENÇLER UNUTULMADI

 

Atlı Oyunlar Sahası’nda ve Çocuk Oyunları Alanı’nda, Malazgirt Yerli Atları Koşusu, Geleneksel Çocuk Oyunları ve Mangal ve Aşık Atma Oyunları gibi etkinlikler, gençlerin ve çocukların büyük ilgisini çekecek. Ayrıca, çocuklar için özel olarak hazırlanmış At Bindirme Alanı da etkinlikler boyunca açık olacak.

 

 

HALK KONSERLERİ VE GÖSTERİLER

 

25 Ağustos’ta, Muş Valiliği Divan Ekibi Konseri, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Mehteran Gösterisi gibi etkinliklerle, yerel sanatçılar ve gösteri ekipleri sahne alacak. Aynı günün akşamında, Fener Alayı ve mehter gösterisiyle şehir merkezi bayrak yürüyüşü gerçekleştirilecek.

 

ZAFER GÜNÜ: 26 AĞUSTOS

 

26 Ağustos’ta ise, Cumhurbaşkanlığı sahnesinde Jandarma Genel Komutanlığı Mehteran Birliği’nin katılımıyla gerçekleştirilecek Kuran-ı Kerim tilaveti, fetih duası ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hitapları, zaferin 953. yıldönümüne damgasını vuracak. Uğur Işılak konseri ile kutlamalar sona erecek.

 

ANADOLU’NUN FETHİ KUTLANIYOR

 

Tüm bu etkinlikler, Anadolu’nun Fethi Malazgirt Zaferi’nin anlam ve önemini vurgulamak, Türk milletinin birlik ve beraberliğini pekiştirmek amacıyla düzenleniyor. Malazgirt Zaferi’nin 953. yıldönümünde, tarihi zafer bir kez daha coşku ve gururla anılıyor.

 

HABER VEYSEL EŞİN


20.08.2024 09:05