Malazgirt’ten bir yıldız geçti: Usta oyuncunun Malazgirt yılları…

Sinemaya gönül vermiş, komedi de Yeşilçam’ın efsane ismi Şener Şen'in önceki mesleğini eminiz çok azınız biliyor. 

ALPARSLAN DİYARI-Çok kimse bilmese de usta oyuncu Şener Şen, tiyatroya atılmadan önce, 1964-1966 yıllarında Muş'un Malazgirt ilçesinin en uzak köyü Fenek'te öğretmenlik yapmış.

 

Oyunculuğa adım atmadan önce Muş’un Malazgirt ilçesinin Fenek köyünde 1964-1966 yılları arasında ilkokul öğretmenliği yapan Şener Şen, usta oyuncu babası Ali Şen’in izinden gidip oyuncu olmak için öğretmenlikten istifa edip sinemaya geçmişti.

 

MALAZGİRT YILLARINA AİT FOTOĞRAFLARI ÇIKTI

 

 

 

Şener Şen'in 1964-1966 yıllarında Fenek'te öğretmenlik yaptığı sırada çekilmiş fotoğrafları çıktı. Muş'ta sınıf öğretmenliği yapan usta oyuncu Şener Şen'in, öğretmenlik yıllarındaki bilinmeyen fotoğrafları gün yüzüne çıktı. Fotoğrafların birinde Malazgirt’in en uzak köylerinden biri olan Fenek’te sınıf öğretmenliği yapan usta oyuncu Şen, diğer fotoğrafta ise lojmanda yemek yaparken görülüyor.

 

 

 


ŞENER ŞEN KİMDİR?

 

Şener Şen 26 Aralık 1941 yılında Adana'da doğdu. Ünlü sinema sanatçısı Ali Şen'in oğludur. Oyunculuk kariyerine İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda başladı. Sinemayla tanışması maddi imkânsızlıklar yüzünden olmuştur. Şener Şen ilk olarak ufak çaplı rollerde yer aldı. Ertem Eğilmez'in filmi olan Hababam Sınıfı'nda oynadığı Badi Ekrem rolü hayatında bir dönüm noktası olmuştur. Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı gibi filmlerle büyük bir şöhrete kavuşan. Şen, Başar Sabuncu'nun yönettiği Namuslu filmiyle ilk kez başrol oyuncusu olarak oynamıştır. Şener Şen, yaşamı boyunca iki kez evlilik yaptı. İlk evliliğinden Bengü isminde bir kız çocuğu olmuştur. Daha sonra film setinde tanıştığı Şermin Hümeriç ile ikinci evliliğini gerçekleştirmiştir. Ancak çift anlaşamayarak 1997 yılında boşanmıştır.

 

 

 

 

UNUTULMAYAN FİLMLERİ

 

Hababam Sınıfı, Bizim Aile, Tosun Paşa, Şabanoğlu Şaban, Çöpçüler Kralı, Kibar Feyzo, Gülen Gözler, Neşeli Günler, Banker Bilo, Çiçek Abbas, Şekerpare, Şalvar Davası, Namuslu, Milyarder, Kabadayı, Av Mevsimi


VEYSEL EŞİN


 


03.03.2024 11:25