Malazgirt’te Yüz Yüze Eğitim Başladı

Malazgirt’te Yüz Yüze Eğitim Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla ana sınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarında eğitim başladı.

Atatürk İlkokuluna gelen öğrenciler, sosyal mesafe ve maske kuralları gözetilerek eğitim görecekleri sınıflara alındılar.

Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, Atatürk İlköğretim okulunu ziyaret ederek, ders başı yapan ana sınıfı, ilkokul 1'inci sınıf öğrencileri ve velilerle bir araya geldi.

Okulda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirleri inceleyen Kaymakam Yalçın, öğrencilere 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında başarılar diledi.

Kaymakam Yalçın, salgınla ilgili ilçemizdeki tüm okullarda gerekli önlemlerin alındığını, velilerin güvenle çocuklarını okula gönderebileceğini belirterek, "Çocuklarımızın hepsi maskeyle sınıflarında. İnşallah seyreltilmiş, ders saatleri azaltılmış şekilde derslerini yapacaklar. Tedbirler üst seviyede, endişeler alt seviyede olacak şekilde bu sezona başlamış olduk. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”dedi.

Malazgirt Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan tüm okullar korona virüs tedbirleri kapsamında hazırlandı. Sınıflardaki masa, sandalye ve koridorlar dezenfekte edilirken giriş kapılarına dezenfektan konuldu. 14 tedbir kuralı, 1,5 metre sosyal mesafe ve uyarı levhaları bütün okullara yönlendirildi. Okul bahçeleri, sınıflar, koridorlar ve lavabolar ekipler tarafından dezenfekte edilirken, okul girişlerine el dezenfektanı ve maske bırakıldı. Sosyal mesafe kuralına uyulması açısından okullarda yerlere uyarı afişleri yapıştırıldı.

Ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için ilçede birçok okulda destek noktaları oluşturuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, okullarda yüz yüze eğitimin, ilk aşamasının anaokulu ve ilkokul birinci sınıf düzeyinde 21 Eylül Pazartesi günü başlamasından önce hazırlıklarını en kısa sürede tamamlandığı, okulların ve öğretmenlerin yüz yüze eğitime hazır olduklarını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Kaya, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 


23.09.2020 16:18