Malazgirt’te yeni bir dönem başladı!

Malazgirtli besicilerin merakla beklediği tesis hizmete açıldı. 

 

ALPARSLAN DİYARI-  Malazgirt’te yapımı tamamlanan canlı hayvan pazarı besicilerin hizmetine açıldı. Önceki yıllarda çamurlu ve toprak zeminde yapılan canlı hayvan satışlarında  sorun ve sıkıntı yaşayan Malazgirtli besiciler için yapılan modern canlı hayvan pazarı faaliyete girdi.

 

 

 

 

Besiciler ve vatandaşlar için önemli bir yatırım olan hayvan pazarı içinde 270 m2 bir tane mezbahana binası, 100 m2 bir tane idari bina, 400 m2 kapalı hayvanlar için padok, ayrıca hayvanlar için 504 m2 açık padok ve tüm canlı hayvan pazarı etrafında 550 mt ihata duvarı ile çevrili.

 

MALAZGİRT'E YAKIŞTI

 

Selçuklu mahallesinde yapılan canlı hayvan pazarını ziyaret eden Belediye Başkanı Cengiz Altın,ilçe halkımıza hayırlı olsun dedi.

 

Başkan Altın, "Canlı Hayvan Pazarımızın inşasını tamamlayarak tüccarlarımız ve çiftçilerimiz için yeni bir hizmeti başlattık. Yeni tesisimiz, bölge çiftçilerine ve tüccarlarına destek olarak yerel ekonomiye katkıda bulunacak. Malazgirt ilçemize hayırlı olsun inşallah."dedi.

 

 Canlı hayvan pazarını çok beğendiklerini belirten Malazgirtli besiciler ise, Belediye Başkanımız sayın Cengiz Altın'a çok teşekkür ediyoruz.  Bizlere söz vermişti. Sözünü tuttu. Çağımıza uygun bir canlı hayvan pazarı oldu. Bölgede böyle güzel bir canlı hayvan pazarı bulunmuyor. İlçemizde  yapıldığı için çok memnununuz şeklinde konuştular.

 

HABER VEYSEL EŞİN

 


09.01.2024 11:57