“Malazgirt’te Tiyatro Festivali” Başlıyor

MAÜ ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin sahneleyeceği, dünya tiyatro repertuarının önemli yazarlarının beş oyununu beş gün boyunca ücretsiz olarak Malazgirt halkıyla buluşturacak.

 

 

ALPARSLAN DİYARI-Tiyatro severlerin heyecanla beklediği “Malazgirt Tiyatro Festivali”, 24-28 Ocak tarihleri arasında Malazgirt Kültür Merkezi’nde, Muş Alparslan Üniversitesi (MAÜ) ile Malazgirt Meslek Yüksekokulu’nun katkıları ve Malazgirt Kaymakamlığı ve Malazgirt Belediyesi sponsorluğunda izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 

 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nin yetenekli genç öğrencileri tarafından hazırlanan ve dünya tiyatro repertuarının önemli eserlerinden seçilen "Oy Tabip", “ZBeyaz”, “Nihayet Bitti” ve “Derya Gülü”  isimli tiyatro gösterileri Muş Belediyesi, Muş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Malazgirt Kaymakamlığı, Malazgirt Belediyesi ve Bulanık Kaymakamlığı ile Bulanık Belediyesi’nin destekleriyle Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican, üniversitelerin kentlerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatına önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, bu etkinliğin şehrimize kültürel bir renk katmayı amaçladığını belirtti.

 

Alican,"Üniversitemiz, bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra kentimizin ekonomik ve kültürel potansiyelini ortaya çıkarmak için büyük çaba harcıyor. Bu çerçevede düzenlediğimiz sanatsal etkinliklerle kentimizin kültürel dokusuna katkı sağlamayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

MYÜ’den yapılan açıklamada tüm Malazgirt Halkını tiyatroya davet ettiler.

 

 

 

"HABER VEYSEL EŞİN"


21.01.2024 09:31