Malazgirt’te tek ebeveynli ailelere yönelik eğitim semineri düzenledi

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli tarafından tek ebeveynli ailelere yönelik seminer düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Malazgirt Sosyal Hizmet merkezi iş birliğiyle tek ebeveynli ailelerin çocuklarına karşı doğru davranışı sergilemeleri ve ortaya çıkan sorunların çözümü hakkında uzman psikologlarca bilgi verildi.

 

 

Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü personeli Psikolog Mehmet Mahsum Okyar tarafından, Muş Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü hizmet modellerinden faydalanan kişilere ve halka yönelik “Etkili ve Yetkin Ebeveynlik” konulu seminer verildi. Toplantıda Muş 2024 Yılı Eğitim Planı kapsamında Aile ve Sosyal Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ailelerin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla geliştirilen Aile Eğitim Programı (AEP) doğrultusunda düzenlenen seminerde katılımcılara “Ebeveynlerin çocuğuna karşı sorumlulukları, etkili ebeveynlik, iş birlikçi ebeveynlik, tutarsız anne baba tutumu, kardeş kıskançlığı/çözümleri, tek ebeveynlik, anne ve baba ve çocuk arasında olumlu iletişimi engelleyen etmenler, ergenlik dönemi” konuları hakkında bilgi verildi. 

 

 

 

 

 

 

 

Muş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezi personeli Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanı Ayşe Akutay yaptığı konuşmada; “Günümüzün hareketli, hızla değişen ve yoğun hayat temposunda ebeveyn olmak eskisinden daha zor. Ortaya çıkan ve çocuklarımızı tehdit eden pek çok sorunla başa çıkmanın en etkili yolu, onları doğru ve etkili yaklaşımlarla kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde büyütebilmektir.” dedi. 

 

 

Her anne ve baba en azından 18 yaşına gelene kadar çocuğuyla ilgili bazı sorumluluklara sahip olduğunu kaydeden Akutay, ebeveynin sorumluluklarını şöyle sıraladı: “Çocuğun bakımı, Çocuğun korunması, Çocuğun eğitimi, Çocuğun ruh sağlığının zedelenmemesi, Çocukla kaliteli zaman geçirme, Çocuğun hayatı ve geleceği hakkında doğru kararlar alma, Çocukla sağlıklı bir iletişim kurabilme, Çocuğa duygusal anlamda destek verebilme, Çocuğun masraflarını karşılayabilme.” 

 

 

 

Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Kültür Merkezi salonunda ailelere yönelik eğitim gerçekleştirildi. Bu sırada çocuklar da kendilerine ayrılan özel bölümde uzmanlar eşliğinde çeşitli etkinliklerle vakit geçirdi.

 

 

“HABER: EMRULLAH ÖZBEY”

 

 


02.03.2024 13:57