Malazgirt’te Sel Felaketi: 20 Yaşındaki genci hayattan kopardı

Muş'un Malazgirt ilçesine bağlı Bahçe köyünde meydana gelen sel felaketi, 20 yaşındaki Nazar Karataş'ın hayatını kaybetmesine neden oldu.

ALPARSLAN DİYARI- Aniden bastıran şiddetli yağışlar, köyde büyük hasara yol açarken, birçok ev ve tarım arazisi sular altında kaldı.

 

Edinilen bilgilere göre, genç kız ve annesi kendilerine ait olan tuz işletmesinde çalışırken aniden gelen sel sularına kapıldı. Çevredekilerin tüm çabalarına rağmen. Anne kurtarıldı fakat Nazar Karataş kurtarılamadı. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri tarafından Karataş'ın cansız bedeni sel sularından çıkarıldı.

 

 

600 METRE SÜRÜKLENDİ

 

 

 

Köy halkından edinilen bilgiye göre, önce dolu ile başlayan yağış ardından yerini kuvetli sağnak yağışa bıraktı. tepeden gelen yağmur suyu 20 yaşındaki Nazar Karataş'ı 600 metre sürükledi.

 

 

 

YARDIM BEKLİYORLAR

 

Köylüler, bu tür doğal afetlerin sıkça yaşandığı bölgede yeterli önlem alınmadığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu. Malazgirt Kaymakamlığı ise  sel felaketinden etkilenen vatandaşlar için acil yardım ekipleri görevlendirildi.

 

Nazar Karataş'ın ailesi ve sevenleri, genç kadının zamansız ölümüyle büyük bir üzüntü yaşarken, köydeki diğer vatandaşlar da selin getirdiği zararların bir an önce giderilmesi için çalışmaların hızlandırılmasını bekliyor.

 

 

 

VEYSEL EŞİN


07.07.2024 16:59